Kék hírek, bulvár

2009.12.15. 11:23

Tükörjégen csúszkáltak a buszok a belvárosban

A pocsék utakra panaszkodtak kedden a somogyi autósok. A hóra fagyott jég és a helyenként későn kezdett úttakarítás miatt izgalmas kalandokba keveredtek a sofőrök.

Harsányi Miklós

– Az ecsenyi kanyart még letakarították, de nálunk már nem láttam egy hótolót sem – mérgelődött Zvekán László felsőmocsoládi polgármester. – Tükörjég volt több helyütt. A szokásosnál is körültekintőbb vezetésre volt szükség.

Márványjégből kijutott a kaposváriaknak is. Össze-vissza csúszkált sok autó a belvárosi utakon.
A Kaposvári Tömegközlekedési Zrt.-nél is megerősítették, hogy nehezen járhatóak az utak. Csapó József vezérigazgató kérdésünkre elmondta: ugyan mindegyik járatuk közlekedett, ám lényegesen lassabban haladtak a tervezettnél. Ezért pár perces késések előfordultak.

– Este még rosszabb volt a helyzet – számolt be Csapó József. – A toponári emelkedőn keresztbe két kamion, így leállt a forgalom.
– Tükörjég van a Kaposrétsoron, a Vásártér bejáratánál két autó összecsúszott a síkos úton – sorolta a panaszokat egy taxis. – A Béke utcai templomnál három kocsi karambolozott, az utat lezárták a rendőrök.

Kedden üzemkezdettől a menetrendben meghirdetett valamennyi autóbuszjárat közlekedik – tájékoztatott Kovács Melinda, a Kapos Volán Zrt. vezérigazgatói asszisztense. A Kaposvárról 6.45-kor induló Zselickislakra közlekedő járat egy megállóhelyet az útszakasz járhatatlansága miatt nem érintett. A Somogybükkösdről 4.50-kor induló, Somogyudvarhelyre közlekedő buszjárat az útszakasz síkossága miatt Somogybükkösd és Porrog között kimaradt.

– Jelentősebb 30 perces késéssel közlekedett a Somogyszobról 6.28-kor induló Balatonmáriafürdőre közlekedő járat – folytatta a szakember. Hozzátette: a késést a Somogyszob-Segesd közötti összekötő út síkossága okozta.



Kiss István, a Magyar Közút főmérnöke kedden közölte: éjszaka 20 gépük dolgozott, Somogyban mintegy 200 tonna só és érdesítő anyagot szórtak ki.

– Harmincöt kézi hómunkás dolgozott a buszvárók, a lépcsők, a gyalogátkelőhelyek és a járdák síkosság-mentesítésén – közölte Petes Tamás, a kaposvári KVG Zrt. marketing és kommunikációs vezetője. Hajnali négy órától négy sószóró célgépet állítottak munkába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!