Hírek

2005.12.08. 07:00

Segítség, kifosztott a karácsonyi zsebtolvaj!

Olvasónk sok készpénzt vett ki a bankból, így indult neki a karácsonyi vásárlásnak. Gondolta, legyen nála elég az ajándékokra. Egyszer csak látja: a bankókötegnek hűlt helye van.

BAMA

Legyünk nagyon óvatosak a készpénzzel – tanácsolták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Különösen most, a karácsonyi vásárlás idején tűnik jó megoldásnak, hogy sok pénzt veszünk magunkhoz. Sajnos ezt azok is tudják, akiknek mások pénzére fáj a foguk. Alkalom szüli a tolvajt. Ő a bűnös, a közmondásban említett alkalmat azonban mi teremtjük meg. Például a bankautomatánál. Vannak, akik direkt figyelik ezeket a készpénzfelvevő helyeket. Látva, hogy nagy összeget veszünk ki, előfordulhat, hogy nyomunkba erednek, és mi máris veszélyben vagyunk. A plázatolvajok hasonlóan cselekszenek. Már az üzletben kilesik, ki akar nagy értékű árucikket vásárolni, de nincs nála elég pénz, és indul az automatához. Jó megoldás, ha kártyaelfogadó helyeken vásárolunk.

Megtörténhet, hogy valóban nagy összeggel kell egyik helyről a másikra eljutnunk. Ehhez tanácsos megkérni valakit (rokont, barátot, ismerőst): kísérjen el bennünket. Két személyre már nemigen akaszkodnak rá. Kerüljük ilyenkor a tömegközlekedést. És ha autóval megyünk, akkor is inkább másodmagunkkal induljunk útnak. A gépkocsit belülről zárjuk be, mert akár a piros lámpánál való várakozáskor megtörténhet a baj. Ne álljunk meg a szórólapozóknak, gyűjtögetőknek, kéregetőknek. Vigyázzunk tehetetlen, esetlen, idős rokonainkra. Ők a leggyakoribb célpontok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!