Sport

2017.05.05. 14:30

„Fejezd be, vagy mész ki a p...ba!”

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I. A 9–10. helyekért kiírt párviadal eredetileg a hétvégén rajtolt volna a fővárosban, ám a ballagások miatt előre hozták csütörtök estére. A somogyi együttesben újra a kezdőben kapott helyet a csapatkapitány Kovács Olivér, aki még a szomszédvár Pécsi VSK-Mecsek Füszért elleni ütközetben szenvedett arccsonttörést.

Fenyő Gábor

Bp. RacioNet-Honvéd–Kaposvári VK
9–5 (3–2, 1–1, 2–2, 3–0)

Budapest, Kőér utcai uszoda. V.: Fodor R., Benczur.

A kaposvári együttes egészen a harmadik negyed végéig keményen tapadt fővárosi ellenfelére. A két olimpiai bajnokkal (dr. Kiss Gergely és dr. Steinmetz Barnabás), valamint szintén két világbajnokkal (Szívós Márton és Decker Attila) felálló házigazda Bp. RacioNet-Honvéd az utolsó nyolc perces szakaszban biztosította be a győzelmét, amikor Gyárfás Tamás két büntetőt is dobhatott.
Az egyik fél két győzelméig tartó párharc a jövő héten szombaton 16 órakor folytatódik Kaposváron.



Az egyik fél két győzelméig tartó párharc a jövő héten szombaton 16 órakor folytatódik Kaposváron. Remélhetőleg akkora már újra teljes értékű játékos lesz a hórihorgas Krémer Balázs. Ha a Kaposvári VK társulata vissza tudna vágni a Honvédnak – márpedig egyértelműen ez a cél –, akkor a két alakulat két hét múlva szombaton úja összecsap majd egymással Budapesten.

Bp. RacioNet-Honvéd: Decker A. – Gyárfás T. (3/3), Szívós M. (2), Simon A. (1), Fejős (1), Kiss B., Kalanovics. Csere: dr. Kiss G. (1), Irmes (1), dr. Steinmetz B., Simon R., Fazekas T., Shimizu. Vezetőedző: Vad Lajos.
Kaposvári VK: Szécsi – Varga Zs. (1), Juhász-Szelei (1), ifjabb Berta, Kovács O., Tóth K., Vindisch. Csere: Dobos D. (2/1), Polovic (1), Sántavy, Pataki, Palotás, Hegedűs B. Játékosedző: Szécsi Zoltán. Edző: idősebb Berta József.

Emberelőnyös helyzetből született gólok: 12/3, illetve 10/1.
Akciógólok: 3, illetve 3.
Ötméteresek: 3/3, illetve 1/1.
Kipontozódott: Sántavy (a 21. percben), Simon R. (a 23. percben).
Kiállítva (végleg cserével): Juhász-Szelei (a 24. percben).

Mestermérleg

Vad Lajos: – A roppant kemény mérkőzésen nagyon sokat tettünk a győzelemért. Nem hisztériáztunk, hanem tettük a dolgunkat, aminek meg is lett az eredménye.
Szécsi Zoltán: – Nagy csatában maradtunk alul. Azt viszont felháborítónak tartom, hogy az ellenőr azt mondja nekem, fejezd be, vagy mész ki a p...ba.

A 9–10. helyekért kiírt párviadal eredetileg a hétvégén rajtolt volna a fővárosban, ám a ballagások miatt előre hozták csütörtök estére. A somogyi együttesben újra a kezdőben kapott helyet a csapatkapitány Kovács Olivér, aki még a szomszédvár Pécsi VSK-Mecsek Füszért elleni ütközetben szenvedett arccsonttörést. Fenyő Gábor -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!