Közélet

2016.12.06. 13:59

Sürgősen vérre van szüksége egy súlyos beteg somogyi tűzoltónak

Súlyos betegsége miatt azonnal vérre van szüksége egy nagybajomi tűzoltónak, az Országos Vérellátó Szolgálat célzott véradást kér.

Sonline

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívásában azt közölte, hogy Táskai Árpád Józsefnek, a Nagybajomi Önkéntes Tűzoltó Egyesület gépjárművezetőjének súlyos betegsége miatt sürgősen vérre van szüksége, ezért bajtársuknak irányított véradással szeretnék biztosítani a szükséges vérkészítményt.



Az irányított véradás lényege, hogy a megjelölt beteg nevére történik az adományozás. Az Országos Vérellátó Szolgálat így kötelezően ahhoz a beteghez juttatja el a vérkészítményt, akit a véradó megjelöl. A nagybajomi tűzoltó vércsoportja 0 Rh+, amennyiben a véradónak nem egyezik a vércsoportja a Táskai Árpád Józsefével, akkor az adományt egy vérkészítményre szoruló, ismeretlen beteg kapja meg. A véradásra az Országos Vérellátó Szolgálat valamennyi dunántúli Vérellátó Központjában lehetőség van, Táskai Árpád József nevére való hivatkozással. A katasztrófavédelem munkatársai azt kérik, ne felejtsenek el a nevére hivatkozni!
(A véradók vigyék magukkal a személyazonosító igazolványukat, lakcímet igazoló és a TAJ számot tartalmazó hatósági igazolványukat.)

Sonline -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!