Megkezdődött a pálinkafőzés szezonja. Megyeszerte érkeznek a cseresznye és az eper cefrék a főzdékbe. Továbbra is a barackpálinka az egyik legkeresettebb, ám a tavaszi fagyok miatt a gyümölcsből nem lesz kiemelkedő termésmennyiség.
A legfrissebb összegzés alapján a somogyi termelők 841,7 hektáron szenvedtek el fagykárt. Elsősorban a kajszi és az őszibarack-ültetvényeket sújtotta a természeti csapás.
A közelmúltban is több somogyi településen nulla fok alá süllyedt a hőmérséklet a hajnali órákban. Az áprilisi második fagyhullám nem tett jót a gyümölcsöknek, főként a kajszi és őszibarackfákat viselte meg a szokatlanul hideg tavaszi idő.
Kajszibarack szakmai napot szervezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogyi Szervezete és a Balaton Ker-Tész Szövetkezet. Ültetvénybejáráson és szakmai előadásokon vett részt másfél száz termelő és szakember Somogytúron. Sőt még a somogytúri barackból k