igazi ínyencség

2017.08.31. 13:33

Harapjon rá a mediterrán pulykacombra!

Akkor érdemes nekiállni, ha van rá időnk. Két óra alatt készül el, de az íze felejthetetlen.

A sütőt 200 fokra melegítsük elő. A zsiradékot szűrjük le, a húst a hagymával, a fokhagymával együtt tegyük tepsibe, és a sütőben pirítsuk 10 percig. Amikor megsült, vegyük ki, pihentessük 3-4 percig, majd szeleteljük fel.

Közben a zöldbabot tisztítsuk és mossuk meg. A paprikát vágjuk apróra. Az aszalt paradicsomot is daraboljuk fel. A babot az olajon, kevés vízzel pároljuk meg. Amikor már roppanósan puha, tegyük rá az olívabogyókat, az erős paprikát, az aszalt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt pároljuk meg – írja a mindmegette.hu.

Tálalás előtt keverjük bele a sült mellett lévő pirított hagymát, a fokhagymát és a felaprított petrezselymet. A húst forrón, az olajbogyós zöldbabbal körítve tálaljuk.

Hozzávalók 4 személyre:

800 g pulykacomb

1 fej vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

200 g liba- vagy kacsazsír

400 g zöldbab

1 db hegyes erős paprika

100 g aszalt paradicsom

1 ek olaj

16-16 szem fekete és zöld olívabogyó

1 evőkanál aprított petrezselyem

Elkészítési idő: 120 perc

Borítókép: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!