2017.08.31. 13:33
Harapjon rá a mediterrán pulykacombra!
Akkor érdemes nekiállni, ha van rá időnk. Két óra alatt készül el, de az íze felejthetetlen.
A sütőt 200 fokra melegítsük elő. A zsiradékot szűrjük le, a húst a hagymával, a fokhagymával együtt tegyük tepsibe, és a sütőben pirítsuk 10 percig. Amikor megsült, vegyük ki, pihentessük 3-4 percig, majd szeleteljük fel.
Közben a zöldbabot tisztítsuk és mossuk meg. A paprikát vágjuk apróra. Az aszalt paradicsomot is daraboljuk fel. A babot az olajon, kevés vízzel pároljuk meg. Amikor már roppanósan puha, tegyük rá az olívabogyókat, az erős paprikát, az aszalt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt pároljuk meg – írja a mindmegette.hu.
Tálalás előtt keverjük bele a sült mellett lévő pirított hagymát, a fokhagymát és a felaprított petrezselymet. A húst forrón, az olajbogyós zöldbabbal körítve tálaljuk.
Hozzávalók 4 személyre:
800 g pulykacomb
só
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
200 g liba- vagy kacsazsír
400 g zöldbab
1 db hegyes erős paprika
100 g aszalt paradicsom
1 ek olaj
16-16 szem fekete és zöld olívabogyó
1 evőkanál aprított petrezselyem
Elkészítési idő: 120 perc
Borítókép: Shutterstock