2017.10.23. 08:02
Készítsen kímélő ebédet!
A juhsajtos-parajos csirkecomb könnyű, mégis tápláló fogás, ami után biztos megnyalja majd a tíz ujját!
Ki mondta, hogy a kímélő étrendet csak koplalással, böjttel és íztelen kajákkal lehet elérni? Ez a recept a kiváló példa arra, hogy ez nem így van! A juhsajtos-parajos töltött csirke ugyanis ínycsiklandóan finom: a gyomrot kíméli, az ízlelőbimbókat viszont nem.
Hozzávalók (4 személyre):
4 db egész csirkecomb (a bőrével együtt)
120 g mirelit paraj
1 gerezd fokhagyma
130 g juhsajt
1,5 ek reszelt parmezán
1-1 csipet szerecsendió, só és bors
1 ek olvasztott vaj
Elkészítése:
A felengedett parajt hagyjuk lecsöpögni, nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet, majd tegyük egy tálba, adjuk hozzá a juhsajtot, a lereszelt fokhagymát, a parmezánt és a fűszereket. Az egészet alaposan dolgozzuk össze egy villával, majd egyenlő arányban töltsük a masszát a combok bőre alá.
A húsokat tegyük olajjal kikent tepsibe, mindegyik tetejét kenjük meg a megolvasztott vajjal, és 190 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt süssük készre. Kínáljuk a combokat párolt zöldséggel.
Elkészítési idő: 50 perc
Borítókép: YanLev/Shutterstock