Várja a németek elleni negyeddöntőt

2024.07.02. 15:17

A spanyol fociért rajong ifjabb Petrók Viktor

17. labdarúgó Európa-bajnokság: ifjabb Petrik Viktor Spanyolországot várja a csúcsra, s nekik is (és a Barcelonának) szurkol a játékstílusuk miatt.

Fenyő Gábor

Fotó: LANG ROBERT

– Hétfőn este a franciák öt perccel a vége előtt verték a belgákat egy góllal, utána pedig a portugálok végül 11-es párbajban múlták felül a szimpatikus szlovén válogatottat.
– A franciák és a belgák nagyjából ugyanazon a szinten vannak, így nem lepett meg az 1–0-ás francia siker – kezdte a 44 éves ifjabb Petrók Viktor. – Hogy 120 percig kitartottak a szlovénok, az sokkal inkább. Már csak azért is, mivel a portugál válogatott pihentette az utolsó, grúzok elleni csoportmeccsén a meghatározó játékosait. Biztosan megérte...
– Kedden este a Hollandia–Románia és az Ausztria–Törökország találkozóval zárulnak a nyolcaddöntők. Ifjabb Petrók Viktor miként vélekedik az esélyekről?
– A hollandok és az osztrákok tűnnek inkább esélyesebbnek. A törökök ugyan mondhatni hazai környezetben játszhatnak, de nagyon masszív és határozott az osztrák együttes. Tudják, hogy mit akarnak, gólra törő focit játszanak.
– Pénteken este folytatódik Németországban a labdarúgó Európa-bajnokság. Előbb a házigazda németek játszanak Spanyolországgal, majd az angolok Svájccal. Másnap jön a francia–portugál ütközet, valamint a kedd esti mérkőzések két győztesének az összecsapása.
– A spanyol–német derbire amolyan előre hozott döntőre tekintek. Aki nyer – remélem, a spanyolok kerülnek majd ki győztesen –, az hatalmas lépést tesz az Eb-cím felé. A franciák legyőzik a portugálokat, Svájc pedig – legalábbis szerintem – az angolokat. Mintha az angolok le lennének eresztve. Az egész tornán döcögött a játékuk. Én úgy látom, hogy nagyon ki vannak facsarva; abszolút nem frissek, képtelenek kellőképpen regenerálódni.
– Ezek szerint a spanyolok a kedvencei.
– Valóban a spanyolokat kedvelem a leginkább a játékstílusuk miatt, így nekik szurkolok. A klubcsapatok közül a Barcelona áll hozzám a legközelebb, amely idén a bajnoki pontvadászatban a második volt.
– Vagyis Spanyolországot várja – immár negyedszer is – a csúcsra.
– Legalábbis ez a nagy vágyam. Ez egyébként attól is függ, hogy hány játékos – és milyen mértékben – sérül meg, egyáltalán harcba vethető-e. Az viszont biztos, hogy az aranymeccsen mindenkinek a maximumot – vagy még annál is többet – kell majd nyújtania: az adott pillanatnyi forma, a lelkiállapot sorsdöntő lesz.

Fotó: Lang Róbert

 

Előre meg volt írva a sorsa


Előre megvolt írva ifjabb Petrók Viktor sorsa. Édesapja, a 72. életévét taposó idősebb Petrók Viktor háromszor is tagja volt az NB I.-es jogot kiharcoló Kaposvári Rákóczinak, s összesen 85 élvonalbeli meccset tudhat maga mögött. Fia annak a következő generációnak  a tagja, amely 2005-ben negyedszer jutott fel az NB I.-be. A most 44 éves ifjabb Petrók Viktor több mint 130 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára; 2006-ban a hetedikek, rá egy évre pedig a hatodikak voltak, ami mind a mai napig a Kaposvári Rákóczi eddigi legjobb eredménye. Öt éve, 2019-ben ötödször is kiharcolták a kaposvári zöld-fehérek az élvonalbeli szereplés jogát. Annak a társaságnak ifjabb Petrók Viktor volt a másodedzője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában