Csütörtöki színes hírek

2024.07.04. 08:30

Kitiltja a barátnőket és feleségeket a német szövetségi kapitány

Alábbi hírfolyamunkban friss információkat talál a labdarúgó-Európa-bajnokságról.

MW

Andrich extravagáns külsővel sokkolta a csapattársait

A német labdarúgó-válogatott sztárja, Robert Andrich új külsővel lepte meg a csapattársait és a szurkolókat, ugyanis rózsaszín hajjal jelent meg a csütörtöki edzésen – számolt be az Origo.

A házigazda német válogatott csütörtökön a herzogenaurachi edzőközpontban megtartotta utolsó edzését a spanyolok elleni negyeddöntő előtt, de a legnagyobb beszédtémát Robert Andrich szolgáltatta, aki extravagáns megjelenéssel sokkolta a társakat, ugyanis rózsaszínre festette a haját. 

A Bayer Leverkusennel idén bajnoki címet és német kupát nyert védő az Eb ideje alatt nem először változtatta meg a hajszínét, hiszen a Dánia elleni nyolcaddöntőn hidrogén szőke fizimiskával keltett feltűnést, a csoportmeccsek során - többek között a magyar válogatott ellen is - pedig még barna frizurával játszott.

Régóta gondolkodtam azon, hogy kipróbálok egy új színt. A családom, a barátaim, és persze azok, akik már egy ideje követnek engem a közösségi médiában, ezen biztosan nem lepődnek meg

– mondta a péntek esti meccs előtti sajtótájékoztatón.

A Bild szerint Andrich hajfestése egyfajta talizmán lehet a németek számára, ugyanis a dánok elleni botrányos meccsen két vitatható bírói ítélet döntött a házigazda javára, így most is 

abban reménykednek, hogy az új hajszín ismét szerencsét fog hozni.

Mbappé megint kampányol, az UEFA hallgat, a franciák tanácstalanok

– Minden eddiginél fontosabb, hogy menjünk el szavazni, nem hagyhatjuk, hogy az ország ezeknek az embereknek a kezébe kerüljön. Az eredmény katasztrofális, és reméljük, hogy az emberek végül a helyes oldalt választják – így kezdte Kylian Mbappé a csütörtöki sajtótájékoztatóját.

Kylian Mbappé úgy mellékesen a Franciaország–Portugália Európa-bajnoki negyeddöntőre is készül. Ám mindennél jobban foglalkoztatják a francia választások, katasztrofálisnak nevezte az első forduló eredményét. Az UEFA nem emeli fel a szavát a nyilvánvaló politikai véleménynyilvánítás ellen, amit pedig máskor büntetéssel szankcionál – írja a Magyar Nemzet.

A teljes cikkért kattintson IDE. 

Becsületrenddel tüntették ki a georgiai futballválogatott tagjait

Szalome Zurabisvili elnök Becsületrenddel tüntette ki a georgiai válogatott játékosait, valamint az edzői stábot és a labdarúgó-szövetség vezetőit is, miután a csapat hazaérkezett a németországi Európa-bajnokságról – számolt be róla az MTI. A díjátadóra a főváros, Tbiliszi szívében, a Szabadság téren felállított színpadon került sor, amelynél a szurkolók hatalmas üdvözlő serege gyűlt össze kedvenceik ünneplésére.

Georgian citizens support their national football team, after being eliminated from EURO 2024
A hazatérő grúz válogatott ünneplése Tbilisziben július 2-án, este
Fotó: Anadolu via AFP / Forrás: Davit Kachkachishvili

Az államfő személyesen nyújtotta át a Becsületrendet, amelyet azzal érdemelt ki a nemzeti együttes, hogy Georgia – korábban Grúzia – történetében először jutott ki Eb-re, ahol újoncként nagyszerűen helytállt. Csoportjában igazi bravúrként a záró fordulóban 2-0-ra nyert Portugália válogatottja ellen, ezzel négyeséből harmadikként továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

Bár a legjobb nyolc közé már nem sikerült továbblépnie, mivel 4-1-re kikapott a spanyol csapattól, újoncként mutatott csupaszív játékuk nyomán a labdarúgók valósággal nemzeti hősökké váltak a futball-lázban égő kaukázusi országban, ahol anyagilag is elismerték a teljesítményüket: a válogatott harmincmillió larit, több mint négymilliárd forintnak megfelelő pénzjutalmat érdemelt ki, amiért továbbjutott csoportjából.

Kitiltja a barátnőket és feleségeket a német szövetségi kapitány

Julian Nagelsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya eddig úgy vélte, a sikerhez szükség van arra, hogy a futballisták találkozhassanak barátnőjükkel, feleségükkel, mert a velük töltött idő hozzájárul a felkészüléshez. Ez az engedmény a Bild információi szerint, úgy tűnik, a spanyolok elleni, pénteken hat órától esedékes negyeddöntős meccsig tart, mert továbbjutás esetén új szabály lép hatályba:

még a csapat szállása környékéről is kitiltják a hölgyeket, hogy a játékosok a hátralévő négy napban minden idegszálukkal az elődöntős ellenfélre (a portugálokra vagy a franciákra) tudjanak koncentrálni.

firo : 29.06.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Round of 16, 1/8 Final, M37, Match 37, GER, Germany - DEN, Denmark
Julian Nagelsmann a dánok elleni mérkőzés után
Fotó: Jürgen Fromme / Forrás:  firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Korlátlanul folyhat a sör az angol–svájcin

Telt házzal készülnek a szervezők az Anglia és Svájc közötti negyeddöntős meccsre Düsseldorfban. A szombaton este hat órakor kezdődő összecsapásra bár hivatalosan csak 6700 jegyet kaptak az angolok, mégis 40 ezer szigetországi szurkoló lesz a németországi városban. A jegyek – a nem hivatalosan felületeken – csillagászati árakon cserélnek gazdát, 200 ezer forinttól a több mint egymilliós árig – számolt be róla a Daily Mail.

Euro 2024: England - Slovakia
Angol szurkolók Gelsenkirchenben, az Anglia–Szlovákia közötti összecsapáson 2024. június 30-án
Fotó: Bernd Thissen / Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP

Ugyanakkor semmilyen alkoholfogyasztási korlátozást nem tervez az UEFA, jóllehet az angolok Szerbia és Szlovákia elleni mérkőzése idején is voltak erre irányuló intézkedések: az előbbi meccs esetében csak alacsony alkoholtartalmú söröket engedtek árusítani, az utóbbi esetében pedig korlátozták a stadionba bevihető sörök számát.

Ráadásul Düsseldorf óvárosában csaknem 300 kocsma található, nem véletlenül nevezik ezt a részét a városnak „a világ leghosszabb bárjának”. Minden adott tehát ahhoz, hogy a rendőrségnek nehéz napja legyen az angol drukkerek miatt, akik közül már többeket előállítottak a viselkedésük miatt az Európa-bajnokság ideje alatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában