Balaton Sound

2024.07.04. 14:40

Ilyen volt az első este az idei Balaton Soundon

A kapunyitást követően ellepték a bulizók a zamárdi szabadstrandot, amely a 16-ik Balaton Soundnak ad otthont július 3. és 6. között. A négynapos vízparti együttlétre az ország minden tájáról érkeztek partiarcok, de gyakorlatilag a szélrózsa minden irányából vonzza a bulizni vágyókat a fesztivál.

Koszorus Rita

Fotó: Vasvári Tamás/MTI

A négy órai kapunyitást követően fokozatosan teltek meg a nappali lazulós helyek a Balaton-parton a Sound területén. Volt, aki párban jött és olyan is, aki baráti társasággal érkezett. – Csehországból jöttünk először Zamárdiba, a Balaton Soundra. Az előadókat annyira nem néztük még meg, mert az volt a lényeg, hogy végre eljöjjünk a Balatonra, mert még sosem jártunk itt, mondta Julia, aki barátaival egyen öltözékben, jókedvűen sétált a fesztivál bejárata felé. A fiatalok már szerdán megérkeztek és azt mondták, az egész hétvégét itt tervezik tölteni. 

Milán és Vivi nem először járt Zamárdiban.
Fotó: Mocza Daniel


Sokan tettek így és érkeztek megpakolt bőröndökkel, sátrakkal, hogy négy napon át Közép-Európa legnépszerűbb elektronikus zenei fesztiválján bulizzanak. 

 

Meduza és Timmy Trumpet a legkapósabb

A keményvonalas partizók bizony egész hétvégére jöttek. – Nagyon várjuk Timmy Trumpetet és Meduzát, mondta Henn Milán, aki barátnőjével Gyurkó Vivivel egész hétvégére jött Balatonfüredről. – Korábban már voltunk a Soundon, egy élmény már önmagában itt lenni, de nagyon jó a hangulat is. Az pedig különösen tetszik most, hogy nincs fülledt meleg, ez fesztiválozáshoz tökéletes, mondták a fiatalok. 

Persze olyanok is voltak, akik csak egy-egy napra vagy egy előadó miatt váltottak jegyet a Balaton Soundra. – Verőcéről jöttünk, Horvátországból, de csak egy napra, mert holnap már munka van. Több előadó is érdekelt minket, de Purple Disco Machine és Meduza szettjére jöttünk ma, mondta Emil, aki párjával Gabriellával érkezett Zamárdiba. Azt mondták: nagyon tetszik nekik a helyszín, az pedig plusz pont volt, hogy könnyen találtak parkolót és nem kellett onnan sokat sétálniuk. 

Szuper helyszínekkel készültek a szervezők a 16-ik Balaton Soundra.
Forrás:  MTI

A Sound kortalan 

Az már nem meglepő a Balaton Soundra látogatóknak, hogy minden korosztály képviselteti magát a négynapos vízparti partin. Gallaiék családostul jöttek a Balaton Soundra, a Pest vármegyei Gyömrőről. – Én már ötször voltam biztosan a Soundon, a feleségem és a lányom első alkalommal jöttek. Nyáron nem nyaralunk, hanem fesztiválokra megyünk egy-egy napot, a feeling miatt. Balaton Soundon az első négyen voltam, az elmúlt tíz évben nem jártam itt, úgyhogy most én is Sound szűz lettem. Mert akkor gyerekként voltam most pedig apaként, mondta Gallai Gergő János. – Ha időben hazaindulunk, akkor a lányunk, Gitta is jól bírja. Tavaly még zajvédővel vett részt a fesztiválokon, de most már nem, arra pedig vigyázunk, hogy ne menjünk túl közel a színpadhoz, tette hozzá Gallai Bernadett. 

Kedvelt szelfihelyszín a parton.
Fotó: Mocza Daniel

Folytatódik a pörgés 

Szerda este Hugel és Meduza valamint Andrea Lane izzították be bulizókat, majd Purple Disco Machine vette át a helyet a dj pultban. 

Purple Disco Machine szettjére együtt hullámzott a tömeg.
Forrás: MTI

 

Aztán James Hype tette oda magát rendesen a Nagyszínpadon, aki megtáncoltatta a zamárdi közönséget.

A buli csütörtökön Vintage Culture esti szettjével folytatódik, akit a Balatonnál már közismert magyar lemezlovas Metha, valamint a holland tehetség Mau P előzött meg. 

James Hype a Nagyszínpadon. 
Forrás: Balaton Sound Official FB 

Az este a veterán német dj Paul Kalkbrenner koncertjével folytatódik a nagyszínpadon, akit Mathame követ. Az estét a nagyszínpadon az olasz Mind Against duó bulija zárja. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában