Kormányhivatali oldal

2024.04.24. 09:32

Van segítség, ha szükség van rá

Idén is segítséget kaphatnak az alacsony nyugdíjjal rendelkezők, mert a Somogy Vármegyei Kormányhivatal a rászorulókat kérelmükre egyszeri segélyben és kivételes nyugellátás-emelésben részesítheti a rendelkezésére álló keret erejéig.

Az egyszeri segély évente egy alkalommal adható, ha a saját jogú vagy a hozzátartozói nyugellátásban részesülő személy olyan élethelyzetbe kerül, ami a létfenntartását veszélyezteti és a havi jövedelme nem haladja meg a 90 ezer forintot, ha a közeli hozzátartozójával közös háztartásban él, illetve a 120 ezer forintot, ha egyedül él. 
Kivételes nyugdíjemelést kérhet az öregségi nyugdíjkorhatárt elért nyugellátásban részesülő személy, ha a nyugellátása és a rendszeres pénzellátása együttesen nem haladja meg a 120 ezer forintot, továbbá a nyugdíj megállapításától, valamint korábbi kivételes nyugdíjemeléstől számított 3 év már eltelt. 
Az egyszeri segély és a kivételes nyugdíjemelés iránti kérelem esetén is fontos, hogy a kérelemben meg kell jelölni azokat a különös méltánylást érdemlő körülményeket, amelyek megalapozhatják annak teljesíthetőségét, például az egészségi állapot, közeli hozzátartozó egészségi állapotáról, a gyógyszerköltségről, a közüzemi díj elmaradásáról szóló igazolás. 
A kérelmekhez szükséges nyomtatványokat a Somogy Vármegyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási és Rehabilitációs Igazgatási Főosztályának ügyfélszolgálatán Kaposváron, a Kossuth Lajos utca 9. szám alatt illetve bármelyik kormányablaknál lehet kérni. Ugyanezen helyeken személyesen vagy postai úton a fenti címre lehet benyújtani, továbbá ügyfélkapun keresztül is intézhető a magyarorszag.hu oldalon a nyugdíj címszó alatt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában