Vármegyei időjárás

2024.05.07. 07:46

Húsz fok köré hűl a hőmérséklet, kisebb hidegfront vonul át felettünk

Erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre többfelé várható zápor, zivatar. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. 20-21 fok köré gyengül a nappali felmelegedés.

Sonline.hu

Fotó: Nemeth Levente Foto

Somogy vármegye térségében kedden hidegfront lesz felettünk. Változóan, nagyobbrészt erősen, olykor szakadozottabban felhős időre számíthatunk. Elsősorban az ország délnyugati, valamint az északkeleti harmadán van esélye záporok, zivatarok kialakulásának, míg a középső sávban számottevő csapadék nem valószínű. A nap folyamán egyre nagyobb területen fordul át ÉNY-ira a szél, de közben mérséklődik is a légmozgás erőssége. Közelítőleg 3-4 fokot esik vissza a nappali maximum hőmérséklet.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 13,
kedd délután 22,
szerda reggel 12 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdán a térségben maradó hidegfront okozhat sokfelé erősen felhős, főként nyugaton szeles, változékony időjárást szórványosan ismétlődő esőkkel, záporokkal. Elszórtan, időszakosan süthet ki a nap a délutáni órákban. Tovább csökken a hőmérséklet.

- Csütörtökön már országszerte napsütésesre forduló időben bízhatunk. Mérséklődik a légmozgás is. Záporeső legfeljebb elvétve, elsősorban a keleti határmegyékben fordulhat elő.

- Pénteken változóan napos-gomolyfelhős idő a legvalószínűbb, elszórtan, összességében kevés helyet érintően lokális záporokkal, zivatargócokkal. A légmozgás gyenge, mérsékeltnek ígérkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!