Ámokfutás

2018.12.20. 10:01

Megrongált autókat, kitört kirakatot hagyott hátra Kaposváron az ámokfutó

Hat megrongált autó, egy kitört kirakat és 1,5 millió forint kár lett az eredménye az ittas ámokfutásnak

Sonline

Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség nyolc rendbeli rongálás és garázdaság miatt emelt vádat azzal a 26 éves budapesti férfivel szemben, aki ittas állapotban tört-zúzott Kaposvár belvárosában.

A vádlott egy kaposvári házibuliban szórakozott, majd az éjszakai órákban gyalogosan a belváros felé vette az irányt, ahol magából kivetkőzve ittas ámokfutásba kezdett. Előbb a Bajcsy-Zsilinszky utcában karcolt össze egy autót, melynek letörte a visszapillantó tükrét is, majd a gépkocsi tetejére borított egy zöldhulladékkal teli zsákot.

Ezután a Főutcára érve egy szemetessel betörte az egyik üzlet kirakatát, majd egy közeli társasházhoz telepített sorompóról letörte a rudazatot, mellyel többször ráütött az egyik lakó gépkocsijára. A vádlott ezt követően egy másik parkolóba ment, ahol további öt autót rongált meg úgy, hogy visszapillantó tükröket, antennákat tört le, illetőleg összekarcolta, behorpasztotta az autók karosszériáját. A vádlottat ezután a kaposvári rendőrök a Széchenyi térnél elfogták.

A vádlott vandalizmusának közel 1,5 millió forint kár lett az eredménye.

A Kaposvári Járásbíróság az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a korábban büntetlen előéletű vádlottat, akivel szemben 1 év fogház fokozatú szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint több sértett vonatkozásában kötelezte az okozott kár megtérítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában