Lopás

2024.04.24. 08:45

Kifosztotta alvó utastársát a vonaton

A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztással vádol egy harmincas éveiben járó férfit, aki alvó utastársát lopta meg a vonaton.

Kovács Gábor László

2023 augusztusában egy vasúti kocsiban utazott az egyedül lévő sértettel a Gyékényes-Kaposvár vonalon. Az út közben a kalauzt várva a sértett maga mellett helyezte el mobiltelefonját és tárcáját, benne okmányaival és 40 ezer forint készpénzzel, azonban a várakozás közben elaludt. A férfi ekkor elhatározta, hogy megszerzi a pénztárcáját, és el is vette mellőle, majd a zsákmányával egy Kaposvár előtt lévő állomáson leszállt a vonatról. A készpénzét megtartotta, de a tárcát az okmányokkal együtt még aznap egy kaposvári dohányboltban leadta azt a látszatot keltve, hogy azt úgy találta. A rendőrök a férfit hamar kézre kerítették, így a sértett valamennyi értékét visszakapta. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlott ellen a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában