A hétvége margójára

2024.05.06. 16:40

Felrobbant egy gázpalack a Kisbárapátiban égett háznál

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres melléképület Kisbárapáti Fő utcájában

Kovács Gábor László

Az esethez riasztott kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy gázpalack felrobbant az építményben, egy másikat épségben sikerült kihozni az egységnek. A tűzoltók három vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat.  

Kerítés rácsai közé szorult egy őz Balatonföldvár Újstrand utcájában. A vadat a siófoki hivatásos és a kőröshegyi önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével mentették ki szorult helyzetéből, majd szabadon engedték. A vasúti közlekedést akadályozta egy lehasadt faág Tab Béke utcájában.

 Az ágat, amely leszakított egy telefonvezetéket is, a tabi önkormányzati tűzoltók távolították el. Lángok csaptak fel egy kisteherautó motorteréből szombat reggel Fonyódon. A jármű vezetője egy porral oltóval elfojtotta a lángokat, a balatonboglári önkormányzati és a fonyódi önkéntes tűzoltók pedig visszahűtötték a felforrósodott alkatrészeket. Három tűzeset mellett nyolc műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat a hétvégén: baleset, bajba jutott állat mentése és leszakadt faág eltávolítása miatt is tűzoltói segítségre volt szükség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában