Illegális horgászat

2024.07.03. 11:30

Megvesztegették a halászt, de nem kínozták a halakat

Idegesen, feszülten viselkedett a Kaposvári Törvényszék előtt az a halász, akit vesztegetéssel vádolnak.

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

Fotó: AI

A 45 éves férfi egy halgazdálkodással foglalkozó kft. alkalmazásában állt halászként és haltenyésztőként, így feladata volt a Dél-Somogyban található tavak felügyelete. 2023 szeptemberében felkereste három ismerőse, akik rávették arra, hogy pénz ellenében, a munkaköri kötelességének megszegésével hunyjon szemet a lopások felett. Miután a férfi átvette a pénzt, megijedt attól, hogy elveszítheti a munkáját, ezért visszaadta az átvett összeget, és azt tanácsolta nekik, hogy álljanak el a bűncselekmény elkövetésétől. A többiek negyedik társukkal kiegészülve ennek ellenére megjelentek a halnevelésre használt csokonyavisontai tavaknál, ahol horgászni kezdtek. Összesen 46 pontyot fogtak ki, több mint 50 kiló összsúlyban, és több mint 100 ezer forint értékben, de a barcsi rendőrök tetten érték őket. Szerdán öten ültek a vádlottak padján. 

– Nem hiszem, hogy ebből eredményes előkészítő ülés lesz

 – jegyezte meg Vadócz Attila bíró, miután az ügyész azt mondta, hogy kételyek támadtak benne, hogy a lopás mellett az állatkínzás is megvalósult-e, ezért indítványt sem terjesztett elő a büntetés mértékéről. Az állatkínzáson kívül azonban a vesztegetést és a lopást hangfelvételekkel, rendőri jelentésekkel, tárgyi bizonyítékokkal, a vádlottak vallomásaival és a szembesítések eredményével bizonyítja, szögezte le az ügyész. A vádlottak éltek azzal a jogukkal, hogy vallomást akarnak tenni, ezt az októbert elejére kitűzött tárgyaláson tehetik majd meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában