Drámai események játszódtak le a népszerű zamárdi strandon

2024.07.16. 09:12

Heroikus küzdelem egy életért: A strandolók kezdték meg a nő újraélesztését, a megérkező vízimentők folytatták, amíg a mentők megérkeztek

Egy 70 körüli nő életét vesztette a zamárdi strandon, miután rosszul lett a vízben. Többen próbálták újraéleszteni. A strandolók ár de sajnos nem sikerült megmenteni.

Hajdú Marianna

763122460

Fotó: NeagoneFo

A népszerű strand szombat délután egy pillanat alatt változott nyugodt pihenőhelyből a dráma színterévé. Egy 70 körüli nő rosszul lett a vízben, és hiába érkezett a segítség, az életét már nem tudták megmenteni. A strandolók és a mentők heroikus küzdelme ellenére az idős asszony a helyszínen elhunyt.

Az eseményekről a szemtanúk számoltak be a közösségi médiában. Egy kisgyermekes anyuka kiabált segítségért, amikor észrevette, hogy a nő bajban van. A strandolók azonnal reagáltak, és megkezdték az újraélesztést, miközben valaki értesítette a mentőket.

„Végignéztük mi történt, mi is telefonáltunk segítségért. Idős néni egyedül volt a vízben. Rosszul lett. Egy kétgyermekes anyuka kiabált segítségért. Sokan egyszerre mozdultak. Kihúzták, stabil oldalfekvés, légútellenőrzés. Laikusok elkezdték az újraélesztést, aztán pár perc és jöttek a parton a vízimentők. Majd újabb segítség, szirénázva ballon a befújáshoz. A néni lánya, férje végig ott voltak amíg az életéért küzdöttek. Heroikus küzdelem volt a szakemberek részéről ebben a pokoli melegben közel 1 órán át. Sajnos nem sikerült. Elhunyt a néni,”

 írta egy szemtanú a poszt alatti hozzászólásban.

Az Országos Mentőszolgálat azonnal több mentőegységet, köztük egy mentőhelikoptert küldött a helyszínre. Az idős hölgy újraélesztése közel egy órán át tartott, a szakemberek minden tőlük telhetőt megtettek, de sajnos nem sikerült megmenteni az életét. A szomorú esemény szemtanúi között volt a nő lánya és férje is, akik végig ott voltak, amíg a mentők az életéért küzdöttek – derült ki szintén a bejegyzésből.

Bár a tragédia mélyen megrázta a jelenlévőket, az emberek összefogása és gyors reakciója példaértékű volt. Azonnal telefonáltak segítségért, odébb vitték a cuccaikat, sátrat tartottak, vagy éppen integettek a segítségre érkezőknek, ezzel is segítve a mentést.

Ez az eset ismét rámutatott arra, mennyire fontos a gyors segítségnyújtás és az emberek együttműködése a kritikus pillanatokban.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában