Egy háza is betört

2024.08.28. 11:30

Csaló hálózta be a kórházban fekvő, idős nőt

Kórházban kezelt idős asszony bizalmába férkőzött egy egy férfi. A csaló a kereket oldott az arany karikagyűrűvel.

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

A felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt álló férfi 2024 májusában a marcali kórház egyik kórtermében lábtörés miatt kezelt, 90 éves asszonyt azzal tévesztette meg, hogy az aranyból készült karikagyűrűjét meg kell vizsgálnia. Miután az idős sértett jóhiszeműen átadta a csalónak gyűrűt, a férfi kereket oldott, később pedig többeknek eladásra kínálta az ékszert. Végül nem tudta értékesíteni, ezért egyszerűen eldobta. 

Ezt a házat fosztotta ki a csaló férfi
Ezt a házat fosztotta ki a csaló férfi Fotó: Magyarország Ügyészsége

A férfinak azért is felelnie kell a bíróság előtt, mert nem sokkal később Marcaliban egy üresen álló házból vasból készült zártszelvényeket, bútorokat, több méter láncot és egy virágállványt lopott, de még az ereszcsatornákat is letépte. Mindezt látták a szomszédok, így a marcali nyomozók rövid időn belül őrizetbe vették a férfit, akit később letartóztatott a bíróság.  

Börtönbe küldenék a csalót 

A Marcali Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalással valamint lopással vádolta a harmincas éveiben járó férfit. Végrehajtandó börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványoztak ellene, továbbá a férfi korábbi felfüggesztett szabadságvesztését is elrendelnék. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában