Módszeres lopás

2024.08.02. 09:14

Lehúzott ablakú járművekre utazott a páros Siófokon, közel egymilliót zsákmányoltak

A Siófoki Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopással vádolt egy az ötvenes éveiben járó férfit és élettársát, akik autókat fosztogattak a Balatonnál.

Kovács Gábor László

Fotó: Illusztráció!

A többszörösen büntetett előéletű, már többször elítélt férfi és a harmincas éveiben járó élettársa kifejezetten azért érkeztek Siófokra, hogy lopásokat kövessenek el, és megélhetésüket az így szerzett pénzből biztosítsák. 2024 májusának közepén kezdték a bűncselekmény-sorozatot Siófokon. Olyan járművekre, elsősorban tehergépkocsikra vadásztak, amelyeknek ajtaja vagy ablaka lehúzva maradt. Ha a páros ilyen gépkocsit talált, a férfi átkutatta az utasteret, míg élettársa figyelt, hogy jön-e valaki. Alig tíz nap alatt három autóst fosztottak ki, több mint 800 ezer forint készpénzt zsákmányoltak. Egyszer az egyik ingatlan előtt várakozva látták, hogy a lakók éppen elhagyták a nyaralót, ezután a férfi betört a házba, és onnan is készpénzt vett magához. A siófoki nyomozók azonban rövid időn belül elfogták a párost. 

A Siófoki Járásbíróság a gyorsított eljárásban megtartott tárgyaláson bűnösnek találta a vádlottakat. A férfit 3 év 6 hónap végrehajtandó fegyházbüntetésre, 1 év 6 hónap járművezetéstől eltiltásra és 4 év közügyektől eltiltásra, míg a nőt egy év, de két évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 6 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában