Elmarasztaló ítélet

2024.09.16. 08:38

Bíróság elé álltak a Balaton Sound nyakláncletépő tolvajai

Gyorsított eljárásban emelt vádat négy, huszonéves olasz tolvaj férfi ellen, akik a Balaton Soundon 12 sértett nyakából téptek le aranyékszereket.

Kovács Gábor László

Fotó: Németh Levente

A Genovából származó bűnbanda tagjai 2024 júliusában érkeztek a Balaton-parti zenei rendezvényre azzal a szándékkal, hogy a fesztiválozó férfiak nyakából értékes nyakláncokat lopjanak. A nagyszínpad előtti tömegben ugrálva, kezüket felemelve körbe vették a koncerten szórakozó sértetteket, majd egyikük egy gyors mozdulattal leszakította a kiszemelt áldozat nyakában lógó ékszert. Áldozataik a lökdösődés miatt gyakran észre sem vették a bűncselekményt. 

Összesen 12 sértett nyakából lopták el az arany nyakláncukat, két ékszer értéke is meghaladta az 1 millió forintot. A négy fiatal a lopássorozattal végül 10 millió forint értékű ékszerekre tett szert. A zsákmányt egyikük egy zokniba, míg társa az alsónadrágjába rejtett el. A bűnbandára azonban a helyszínen szolgálatot teljesítő civil ruhás nyomozók is felfigyeltek, és még a helyszínen elfogták és őrizetbe vették az elkövetőket. 

 

A Siófoki Járásbíróság szeptemberben megtartott tárgyalásán a négy vádlottat bűnösnek mondta ki, és hosszabb tartamú, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, illetve több évre kiutasította Magyarországról. Az ügyészség még hosszabb tartamú végrehajtandó szabadságvesztés és a kiutasítás tartamának felemelése érdekében jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában