Állatkínzás

2 órája

A hurokkal akarta megfojtani a kutyát, vasvillával támadt az ebmentőre

Vasvillával támadt a csapdájába szorult kutya segítségére siető szomszédra egy kaposvári férfi.

Kovács Gábor László

Fotóillusztráció

Fotó: Tóth Imre

Az idős embert bosszantotta, hogy az udvarára behatoló állatok korábban többször is kárt tettek a kertben, 2023 augusztusában egy vasdrótból készült hurkot feszített ki a kaposvári telkének határán azért, hogy az odatévedő jószágokat csapdába ejtse. A hurok nem sokkal később egy kutya nyakára szorult, ez pedig rövid időn belül az állat pusztulását okozhatta volna, ám a kelepcébe esett eb vonyítását azonban a közeli házakban tartózkodók is hallották.

Hurokkal akarta megfojtani az állatokat Fotó: Magyarország Ügyészsége

A szomszédos, alacsonyabban fekvő ingatlan irányából a szomszéd a meredek rézsűn keresztül felmászott a vádlott udvarának határára, majd megpróbálta kiszabadítani a csapdába szorult kutyát. Amint erről tudomást szerzett, egy vasvillát magához véve a csapdát felállító férfi is odament. Előbb számon kérte, majd a vasvilla fa nyelével a fején megütötte a sértettet, aki ezért egyensúlyát vesztve visszaesett a szomszédos ingatlanra, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és állatkínzás vétsége miatt emelt vádat az ügyben, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában