Ellenőrzés

2024.09.17. 10:40

Kilenc járőrautóból, két civil kocsiból és két drónból lesték, hogy minden sofőr bekötötte-e a biztonsági övet

A biztonsági övek és a gyermekülések használatát ellenőrizték a rendőrök a vármegyében, ugyanis a közúti balesetek jelentős része a közlekedésben résztvevők gondatlan magatartására vezethető vissza. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel közösen hajtott végre célirányos ellenőrzést Kaposváron.

Kovács Gábor László

Fotó: Lang Róbert

Még szeptember 13-án, a kiemelten a passzív biztonsági eszközök használatára kiterjedő közlekedésrendészeti akció eredményét most tette közzé a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

A rendőröknek 28 járművezetővel szemben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést kilenc járőrautó, két civil gépkocsi, fedélzeti kamerák és két drón segítette. 

A közlekedési szakértők szerint a körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok betartásával a balesetek nagy része elkerülhető, a passzív biztonsági eszközök használatával pedig a sérülés súlyossága mérsékelhető. Felhívták a figyelmet arra, hogy a biztonsági öv használata a gépkocsi vezetőjének és utasainak egyaránt kötelező. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában