Roadpol

2024.09.17. 13:51

Negyvenezerbe is fájhat, ha valaki nem kapcsolja be az övet

A rendőrök fedélzeti kamerákat és drónokat is bevetnek az egészen vasárnapig tartó Roadpol akció keretében vármegyénkben.

Harsányi Miklós

Ezúttal elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, illetve a motorosoknál a bukósisak használatát ellenőrzik. A szabályszegők komoly büntetésekkel számolhatnak. Aki lakott területen nem csatolja be az övet, 20 ezer forintot fizet, lakott területen kívül 30 ezer forint ugyanezért a büntetési tarifa, autópályán vagy autóúton pedig  40 ezer forint a közigazgatási bírság. Ha járművezetőként történik a mulasztás, akkor a bírságon kívül három-három, illetve öt büntetőpontra is számíthatnak a sofőrök. Akik nem használják a gyermekbiztonsági rendszert, azok 24 ezer forint bírságot és három pontot kapnak, s ha valaki a motoron bukósisak nélkül közlekedik, 26 ezer forint büntetést fizet és három pontra is számíthat.

A  közlekedők vármegyeszerte találkozhatnak a rendőrökkel, az utóbalesetekben szerzett sérülések leggyakoribb oka ugyanis a biztonsági öv használatának elmulasztása. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában