Vigyázó szemek

2024.09.05. 09:45

Közlekedési razziával búcsúztak a rendőrök a nyártól a Balatonnál, drónokat is bevetettek

Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés zajlott a Balaton déli partján, 59 szabálysértőt büntettek meg a rendőrök.

Kovács Gábor László

Fotónk illusztráció!

Fotó: H. Szabó Sándor

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei szerdán Siófok és Fonyód vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték fokozottan. Nemcsak civil autókkal, hanem drónokkal is ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. Ezen kívül finn módszerrel szondáztattak, vagyis egy kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá. Pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállították, velük szemben eljárást indítottak

Az akció ideje alatt a járőrök 247 gépjárművezetőt ellenőriztek, de egyetlen sofőrrel szemben sem merült fel az ittasság gyanúja. A rendőröknek kiemelten elsőbbségadási szabályok megsértése, valamint biztonsági öv használatának hiánya miatt kellett intézkedniük. Az ellenőrzést 6 járőrautó, 4 civil gépkocsi, valamint 2 drón segítette.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű ellenőrzéseket, ezért is kérik a közlekedésben részt vevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában