Összesítő

1 órája

Riasztások hétvégéje: kútba esett macska, felborult autó, elütött motoros

A tizenkét műszaki mentésen kívül öt tűzhöz riasztották az elmúlt napokban a somogyi tűzoltókat. A legtöbbször balesetek miatt vonultak az egységek, de lángra lobbant jármű miatt is az a segítségüket kérték.

Harsányi Miklós

- Néhány perc különbséggel két baleset is történt szombat délután Somogyban: Ádánd és Siójut között egy traktor és egy személyautó hajtott egymásnak, az ütközés következtében a személyautó egy villanyoszlopnak csapódott, ami kettétört - tájékoztatott hétfőn a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság. -  A siófoki  tűzoltók végezték a műszaki mentést. A járművekben összesen öten utaztak, a mentők két sérültet szállítottak kórházba.

Szinte ugyanebben az időben, Látrányban, a Rákóczi utcában is összeütközött két autó. Az egyik gépkocsi a tetejére borult. Mindkét járműben csak a sofőr utazott, az eset során egyikük sem sérült meg. A helyi  és a balatonboglári  tűzoltók áramtalanították az egyik kocsit és megszüntették a forgalmi akadályt. 

Kiszáradt kútba esett egy macska Kapolyon. A nyolc méteres zuhanást sérülések nélkül megúszta a négylábú. A tabi önkormányzati tűzoltók egy tűzoltót hevederben, kötéllel leengedtek a mélybe, majd pár pillanaton belül a cicát és megmentőjét a felszínre húzták.

- Kigyulladt egy személykocsi vasárnap hajnalban az M7-es autópályán, Balatonőszödnél - közölte a katasztrófavédelem. - A jármű teljes terjedelmében égett, amikor a balatonboglári i tűzoltók a helyszínre értek. Az egység két vízsugárral fojtotta el a tüzet. A sofőrt a mentők kórházba szállították. 

Motor és személygépkocsi balesetéhez riasztották a marcali tűzoltókat vasárnap délután, Pusztakovácsiba. Az egység áramtalanította a járműveket, majd közreműködtek a sérültek ellátásában. A motor vezetőjét és utasát a mentők kórházba szállították.  A SVKI arról is beszámolt, hogy ezután mindössze fél óra különbséggel a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akiknek nem kellett sokat vonulniuk. Két autó a Somlay Artúr utcában, a tűzoltóság előtt ütközött össze, amelynek következtében az egyik jármű az út menti árokba hajtott, többször megpördült, majd a tetején állt meg.

-  A tűzoltók ellátták a sofőr sérüléseit, kórházi ellátásra nem szorult - ismertették a baleset részleteit. -  Az egység kerekeire állította a gépkocsit, majd áramtalanította.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában