átverés

2 órája

Olyan motort adott el a csaló az autóból, ami sohasem létezett

Barkóczy László

Kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség azzal a húszas éveiben járó hajdúhadházi férfival szemben, aki adásvételi csoportokba feltett valótlan autóalkatrész hirdetésekkel vert át számos sértettet.

A vádirat szerint a férfi 2024 áprilisában az egyik közösségi oldal adásvételi csoportjaiban különböző álneveken személygépkocsi alkatrészeket és személygépkocsit kínált eladásra úgy, hogy azokkal valójában nem rendelkezett. A vádlott a sértettektől a teljes vételár, a foglaló, vagy a postaköltség előre utalását kérte, melynek fogadása érdekében a csalássorozat előtt a saját nevében bankszámlát is nyitott.

A vádlott alig több mint egy hét alatt 11 embert vert át, akik közül a legnagyobb kárt annak a férfinak okozta, aki egy komplett gépkocsi motort akart tőle megvásárolni közel 200 ezer forintért. A férfi a bűncselekményekkel mintegy félmillió forintra tett szert, amit hamar felélt. 

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést, pénzbüntetés kiszabását, vagyonelkobzást, illetve a sértetteknek okozott kár megtérítését kérte a bíróságtól. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában