Ügyészség

6 órája

Saját gandzsáját is fogyasztotta a néhány hónap alatt lebukott kereskedő

Kábítószer-kereskedelem miTT és új pszichoaktív anyaggal visszaélése miatt emelt vádat az ügyészség azzal a somogyi férfival és nővel szemben, akik Kaposváron és környékén árulták az illegális szereket.

Sonline.hu

Fotó: OneSideProFoto

Mindkét vádlott 2023 év első felében kezdett el a kábítószerek és az új pszichoaktív anyagok eladásával foglalkozni, valamint a férfi a kereskedésen túl fogyasztotta is azokat. A terheltek vásárlói jórészt ismeretségi körükből kerültek ki, akikkel telefonon, illetve személyesen tartották a kapcsolatot. A vevők „füvet” és „biofüvet” vettek leginkább a kereskedőktől. A vádlottak közötti üzletelés 2023 júliusában kezdődött, amikor a férfi korábbi beszerzési forrásának megszűnése miatt új terjesztőt keresett. A terheltek kereskedői tevékenysége azonban csak 2023 októberéig tartott, amikor összehangolt rendőri intézkedéseket követően őrizetbe vették őket a kaposvári rendőrök.
Az ügyészség benyújtott vádiratában a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.
A képeken a lefoglalt kábítószer tartalmú növényi törmelék, valamint az annak őrlésére szolgáló eszköz látható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában