a felén már túl

2018.06.01. 17:35

Bodosi Mihály nevét viseli majd az új aréna Kaposváron

Jól halad a Kaposvár Aréna építése. A létesítmény készültségéről Szita Károly polgármester és Dér Tamás alpolgármester a helyszínen tájékozódtak.

Koszorus Rita

cof

Már a falfestékek színét is kiválasztották az épülő Kaposvár Arénában. Az építkezés felén már túl vannak a szakemberek, hangzott el a pénteki bejáráson.

– A székeket már kiválasztottuk – mondta Dér Tamás. – Az épület alsó magassága 12 méter, míg a legmagasabb pontja 20 méter. Az aréna jelleg azért fontos, mert a kosár- és röplabda mérkőzéseken a mobil lelátóknak köszönhetően közvetlen közelről nézhetik a szurkolók az eseményeket.

A fejlesztések sokkal többről szólnak, mint a Kaposvár Aréna építése. – Megvásároltuk a Matula tanyát – mondta Kaposvár polgármestere. – Az is egy sportfejlesztési terület, mert nem titkolt vágyunk, hogy terjeszkedjünk. Mellettünk van az RSG Csarnok és a régi sportcsarnok is, amelyet nemzetközi versenyeken bemelegítő csarnokként használunk majd, és itt van az atlétika pálya.

A komplexum a jövőben a Bodosi Mihály Sportcentrum nevet viseli majd, jelentette be Szita Károly.

 

A névadóról

Bodosi Mihály 1909. december 13-án született Baróton. Mihály nyolc éves korában került nagybátyjához Kaposvárra, 1928-ban érettségízett a Somssich Pál Gimnáziumban, mely a mai Táncsics Gimnázium elődje volt. Ebben az intézményben kezdett atletizálni, és érte el első sikereit a magasugrásban. Innen indult el az olimpia felé vezető úton.

Bodosi Mihály az első európai magasugró volt, aki megugrotta a kétméteres magasságot. Sajnos, ezt az ugrást a Magyar Atlétikai Szövetség szabályzata miatt nem hitelesítették. Mégis csúcstartó lett; országos rekordját 21 évig nem sikerült lekőrözni. Tehetségének köszönhette, hogy kijutott az első, televízió által is sugárzott olimpiára. 1936-ban Berlinben erősíthette a magyar csapatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában