2019.07.16. 17:07
Legyen kreatív és egészséges, indul az Év Strandétele verseny
Kreatív, nyárias és könnyen elkészíthető strandételeket keres idén is a Balatoni Kör valamint a We love Balaton.
Ez már az ötödik szezon, hogy a strandbüfék versenyezhetnek az Év Strandétele címért. 2015 nyarán indult az úgynevezett beach food forradalom, aminek az ötletgazda Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője szerint az eredménye, hogy mostanra a strandételek a hazai gasztronómia legdinamikusabban szektorát képviselik.
A tavalyi győztes a déli partról, egészen pontosan a balatonfenyvesi A konyhámból indult a hírnév felé. A dödöllére vagy a tócsnira emlékeztető, gofristütőben készülő gofcsi Szikra Gabriella kreációja, de az elmúlt években olyan szendvicsek is nyertek a versenyen, mint a kecskesajtos BigMekk vagy a tépett halhússal készülő Pulled Ponty szendvics. Az ételek fantázia nevein is látszik, hogy az Év Strandétele versenyen fontos a kreativitás, de mindenekelőtt a belbecs, ami igazán számít. A kézből fogyasztható finomság legyen egészséges, kerüljön bele helyi alapanyag és az sem árt, ha könnyen elkészíthető a büfé étlapján szereplő beach food.
A nevezési határidő a mai napon éppen lejár, lassan indul a zsűrizés fázisa, hogy augusztus első felére már mindenki tudja, melyik strandbüfében kell keresni az Év Strandételét a Balatonnál.