2021.07.31. 10:00
Versenyképes pörkölt mazsorettekkel
A bolhói önkormányzat adta a disznókörmöt, csülköt és lapockát a hagyományos főzőverseny résztvevőinek; a versenyképes pörkölt elkészítésére ezúttal 26 csapat vállalkozott a Dráva-parti településen.
A falunapi főzőverseny menüsorából a zsűri szerint a legfinomabb étket a helyi nyugdíjasklub csapata készítette, megelőzve a Kovács László (Bolhó) és Fekete Attila–Hollósi Szilárd (mindkettő Vízvár) triót, valamint a helyi Kozma Grétát.
Az eseményre kilátogatók betekinthettek a tűzoltók munkájába, míg a kulturális program során a barcsi Vénusz mazsorettcsoport látványos produkciójának is tapsolhattak. Sikert arattak a helybeli fellépők is, a nyugdíjasklub tagjai népdalaikkal, a hagyományőrző csoport pedig táncos műsorával lépett a közönség elé.
Az amúgy is kiváló hangulatot fokozta a két népszerű vendégművész – Kaczor Feri és Zalatnay Sarolta – előadása. A rendezvényen köszöntőt mondtak a térség országgyűlési képviselői – Ander Balázs és Szászfalvi László –, valamint Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke.
Fotó: MW