Fejlesztés

2022.03.24. 15:32

Korszerű épületbe kerül a pszichiátriai részleg Siófokon

Új, pszichiátriai, nappali terápiás részleggel bővült a Siófoki Kórház.

Kolumbán Tünde

A szakellátás a rendelőintézet területén egy vadonatúj, mintegy 400 négyzetméteres épületben kapott helyet, amelyre 266 millió forintot költöttek pályázati forrásból. Inczeffy István, a Siófoki Kórház- Rendelőintézet főigazgatója a csütörtöki átadón elmondta, hogy az intézmény egy országos mintaprogram részeként újszerű pszichiátriai ellátást vezet be a vadonatúj részlegen. – A gondozóhálózat mellett egy gyakori terápiás részleg fog működni az épületben. Itt zajlik majd a pszichiátriai- és addiktológiai páciensek járóbeteg-ellátása. Gondozásuk, a betegségük szinten tartása is itt történik, ami azért fontos, mert ezzel javítható a kórház pszichiátriai osztályának bennfekvési aránya – fejtette ki Inczeffy István. 

 

– A Siófoki Kórházban az elmúlt években jelentős fejlesztési hullám valósult meg, közel 6 milliárd forint értékű beruházással gazdagodott a gyógyintézmény – emelte ki az átadón Siófok térségének országgyűlési képviselője. Witzmann Mihály szólt arról is, hogy a közeljövőben újabb 300 millió forint értékben várható fejlesztés a kórházban, amelynek keretében új diagnosztikai berendezések – egyebek mellett mammográf, ultrahangos és endoszkópos eszközök – beszerzése várható és megújul a kórház aulája is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában