2023.11.09. 13:26
Libalakoma és újbor kóstoló Háromfán
A háromfai Ezüst Évek nyugdíjas Klub már 15. alkalommal tartotta meg a libalakomát és az újbor kóstolóját. Az első évben kukorica-kásával készítették a ludaskását, de nem ízlett. A következő évtől kezdődően aztán rizzsel készítették el. Kora délelőttől főzik külön a pulyka és másik húsragut, zöldségféléket, nagy edényben a rizst, amit aztán egy nagy üstben kevernek össze és máris tálalhatják. Több ízben sok lé megmaradt, ezért azt felhasználva pár éve húslevest is készítenek cérnametélttel. Így még laktatóbb lett a libalakoma.
Többen hoztak pogácsát és süteményt is, valamint pár üveg újbor is előkerült a szatyrokból. A Márton napi megemlékezést követően aztán kezdődhetett a lakoma a meghívott vendégekkel közösen.