Sebesség

2024.04.19. 17:30

Huszonnégy órán át vadásznak a gyorshajtókra

Péntek hajnaltól szombaton reggel hat óráig bárhol találkozhatunk traffipaxokkal a somogyi utakon. A rendőröket elkísértük Igalba, ahol sokat nem kellett várnunk velük az első gyorshajtóra.

Góz Lilla

Egy civil autóban volt a sebességmérő, onnan pedig pár száz méterre várták a gyorshajtókat a rendőrök. Kollégájuk rádión jelezte, hogy az ezüst színű Ford típusú személyautót állítsák meg. – Hetveneggyel mentem és most harminckilenc ezer forintos bírságot kapok és jön mellé négy büntetőpont – mondta el Kurucz Roland. Az igali lakos hozzátette: nem ez volt az első gyorshajtása. Vida Kálmánné nem lépte túl az 50-es sebességhatárt. – Negyvenöt éve van jogosítványom, öt éve költöztem Igalba, tízszer biztos ellenőriztek már, de nem zavar, hiszen ez a dolguk – mondta el a helyi nyugdíjas. 


Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a Speed Maraton kezdeményezéséhez csatlakozva a rendőrség péntek hajnali hattól 24 órás sebességellenőrzést tart. Katona László, a Kaposvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztály forgalomellenőrző alosztályának vezetője elmondta: az akció helyszíneire a lakosok javaslatot tehettek, a kijelölt útirányok mellett ezeken a helyeken is mérnek, valamint mozgó sebességmérést is alkalmaznak. – A tapasztalatok szerint a belterületen szalad meg jobban a gázpedál, ott lépik át a sebességet, a külterületen kevesebb a gyorshajtó – jegyezte meg Katona László. Hozzátette: a mai napig a legfőbb baleseti ok a sebesség túllépése. – Sokkal súlyosabb sérülést szenvednek el vagy okoznak a szabályszegők – mondta el az alosztály vezetője. – 65-ig hatezer ötszáztól hatvanöt ezer forintig helyszíni bírságolhatunk, hatvantattól a bírság fix 39 ezer forint és jár mellé a leállításnál négy büntetőpont – sorolta Katona László. Legközelebb májusban kell rendőri ellenőrzésre számítani, akkor a nyerges vontatókat, veszélyes anyagot szállító nagyobb járműveket fogják megállítani a rendőrök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában