Fejlődés

2024.05.02. 08:13

Ahol építenek, ott a jövőbe tekintenek

Góz Lilla

 Átadták a mintegy 600 millió forintból megújult Csokonai Közösségi Házat Csurgón kedden. 
– A magyarok jól tudják, hogy alkotni, építeni, szellemi, lelki, anyagi értelemben gyarapodni, városaikat, falvaikat megújítani, utakat építeni, korszerűsíteni csak békében lehet, és gyermekek is csak békében születnek – emelte ki Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára. – Olyan esemény tanúi vagyunk, amely azt mutatja, hogy ez a közösség élni akar, mert ahol építenek, ahol a régiből újat hoznak létre, ott az életrevalóság és a jövőbe tekintés mutatkozik meg, egymásra talál múlt, jelen, jövő. 
Kitért rá, hogy a Makovecz Imre stílusában, Nagy Ervin Kossuth-díjas építész tervezésében az 1990-es években készült épület összefogással, a kormány támogatásával újult meg. A rekonstrukcióhoz kapcsolódóan sor került parkosításra, továbbá a közösségi ház előtti park csapadékgyűjtő, -elvezető rendszerének kialakítására, a fejlesztés ezekkel együtt 819 millió forintba került. 
Füstös János polgármester közölte: a közösségi ház a helyi kulturális és társadalmi élet központja, így kiemelkedő a közösségi életre gyakorolt hatása. Beszámolt arról, hogy az épület teljes energetikai korszerűsítésen esett át, szigetelték a homlokzatát, a tetejét, kicserélték a külső nyílászáróit, felújították a burkolatait s egyebek mellett a vizes­blokkokat is. Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője beszámolt arról, hogy Csurgó az elmúlt öt évben rekordmértékű, mintegy 6,6 milliárd forint központi támogatást kapott tervei megvalósításához. Biró Norbert, a Somogy vármegyei közgyűlés elnöke azt mondta, a megújult közösségi ház méltó az olyan ősi településhez, mint Csurgó.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában