Képek és videó

2024.05.04. 15:38

Fesztivált tartottak Györökön

Megrendezték a Györök fesztivált a településen az Együtt Györökért Egyesület és a szőlősgyöröki önkormányzat közös szervezésében.

Kovács Gábor László

Fotó: Németh Levente

Mintegy ötszázan szórakoztak szombaton a helyi sportpályán, ahol még egy jurtát is felállítottak a Magna Hungária hagyományőrzői, majd íjászbemutatót tartottak. Kirakodóvásár várta a felnőtteket, lovaskocsival is lehetett fordulni egy kört a faluban. A gyermekeket a Hahota színház A brémai muzsikusok című előadása kötötte le, míg a felnőttek Varga Viktor, Falusi Mariann és Weisz Viktor zenéjét hallgatták.

A műsorban fellépett a balatonboglári senior tánccsoport is. Összemérték erejüket a focicsapatok, és a főzőcsapatok is megmutatták tudásukat. A baráti főzőtársaságokat oklevéllel és egy üveg borral megajándékozták meg. Az Együtt Györökért Egyesület pályázaton nyert támogatást a fesztiválra, amellyel a helyi közösségek összetartását erősítik, mondta Klotz Péter polgármester és Szárnyasi Zoltán, az egyesület elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában