Megérdemelt pihenés

2024.05.09. 14:00

Köszöntötték a nyugdíjba vonuló főügyészt

Évértékelő összügyészi értekezlet tartottak a Somogy Vármegyei Főügyészségen Polt Péter legfőbb ügyész részvételével.

Kovács Gábor László

Horváth Szilárd somogyi főügyész összefoglalójában elmondta, hogy a vármegye ügyészi szervezetei kitűnő infrastrukturális körülmények között mind a büntetőjogi, mind a közjogi szakágban kiváló eredményeket ért el, azonban már most gondolni kell a jövő
kihívásaira. Ezek között elsőként az utánpótlás és az anyagi megbecsültség biztosítását jelölte meg legfontosabb feladatként, különösen az adminisztrátoroknál. Jávorszki Tamás büntetőjogi és Horváthné Márkus Ildikó közjogi főügyészhelyettesek szakági beszámolóikban értékelték a tavalyi szakmai munkáját. Hangsúlyozták, hogy a büntetőjogi szakágban az eljárások gyorsítása és az ügyészi intézkedések megalapozottsága terén, míg a közjogi szakágban a saját kezdeményezésű ügyek területén teljesítettek az országos átlagot meghaladó eredményességgel. 

A legfőbb ügyész hozzászólásában elsőként megköszönte a nyugdíjba vonulás előtt álló Horváth Szilárd 23 évig tartó eredményes főügyészi tevékenységét. Kiemelte, hogy a bűnözés, így különösen az online térben elkövetett bűncselekmények módszereinek változása miatt az ügyészeknek folyamatosan tanulniuk és alkalmazkodniuk kell. Szót ejtett az ügyészség társadalmi szerepéről  az áldozat-, és a gyermekvédelem területén, és feladatként jelölte meg a sértetti jogokat előtérbe helyező eljárások, így a közvetítői eljárások gyakoribb alkalmazását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában