Fejlődő város

2024.05.10. 16:28

Ősszel állhatnak neki a Domus-tér korszerűsítésnek

Megújul a volt Domus áruház előtti tér. A kaposvári önkormányzat 150 millió forintot költ el a felújításra.

Marosi Gábor

Erről Szita Károly Kaposvár polgármestere tartott sajtótájékoztatót pénteken a Domusnál. Mivel a területnek kettős tulajdona van, ezért a város csak a saját részét, a parkolót, valamint a Honvéd és Petőfi utca közötti területet újítja fel, az áruház előtti aszfaltos részt nem.

– Rosszak a gyalogutak és a parkolóút burkolata, nincsenek utcabútorok és virágágyás, ezért sok mindent kell tenni – emelte ki Szita Károly. – Elvárjuk az áruház tulajdonosától és nem kérünk tőle mást, hogy az épület előtti aszfaltos részt hozza rendbe, minden mást mi megcsinálunk. Azt remélem, hogy ennek a 150 millió forintos kivitelezésnek még az idén ősszel neki tudunk állni – tette hozzá a polgármester.

Szita Károly arról is beszélt az eseményen, Kaposvár eltökélt abban, hogy a régi patinás épületeit és a nem a legjobb állapotban lévő közterületeit megújítsa. Ezért indítottak el évekkel ezelőtt egy rehabilitációs programot. Ennek keretében újult meg a színház és a parkja, a Nagy Imre tér, a Rippl-Rónai park, a kórház déli tömbje, a Polgárok háza, a Vaszary park és a Nosztra épülete is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában