Vndégek

2024.05.04. 09:00

Szükség van példaképekre és célokra

Szabó Gabriella

Három olimpikon volt a Balatonlelle Városért Közhasznú Egyesület legutóbbi beszélgetés-sorozatának vendége a helyi művelődési házban. A sportolók a célok fontosságáról, küzdelemről és kitartásról is beszéltek. 
Vári Edit gátfutó 2008 óta él Balatonlellén, férjével itt alapított családot. A helyi általános iskolában testnevelést tanít, de segíti a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia diákjainak felkészítését is. A lellei közéleti kávéház legutóbbi eseményén azt mondta: fontos, hogy a fiatal sportolóknak legyenek álmaik, céljaik, amikért küzdeni tudnak. – 2000-ben Sydney-ben még az ausztrál női vízilabda-válogatottal dolgoztam, mint masszőr, de nem mondtam le az álmaimról. 2004-ben az olimpiai szinttől egy tizeddel maradtam le, viszont 2008-ban már ott lehettem a tokiói ötkarikás játékokon – mesélte Vári Edit. 
Ungvári Miklós legnagyobb sikerét 2012-ben Londonban érte el. A cselgáncsozó ezüstéremmel tért haza az olimpiáról. – A sport alázatra, küzdeni akarásra nevelt, de megtanított arra is, hogy miként tudjam kezelni a lemondásokat – mondta. 
Kütyüktől, mobiltelefonoktól mentes, ám élményekkel teli tábort szervez a Balaton északi partján Kucsera Gábor. A 2008-as pekingi olimpián kajak kettes 500 és 1000 méteren két negyedik helyet szerzett sportoló szeretné megmutatni a gyerekeknek, hogy milyen izgalmas és emlékezetes tud lenni egy nyári program. – Az internet világából szeretném kivonni a résztvevőket, bebizonyítani nekik, hogy igazi közösségben milyen jó eltölteni az időt, és a virtuális tér helyett a valóságban lehet igazi barátokra lelni – tette hozzá Kucsera Gábor. 

Fotó: Sz. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában