Gyerekek biztonsága a vízparton

2024.06.11. 17:30

Már Siófokon is találunk kihelyezett, ingyenes gyermekmentő mellényeket

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata 8. mentőmellény-állványát állította fel Siófokon, amely 12 gyerekméretű mentőmellényt kínál ingyenesen a strandolóknak.

Hajdú Marianna

Narancssárga mentőmellény-állványt adott át a VMSZ a Siófoki Nagystrandon, a gyerekek biztonsága érdekében

Forrás: Hajdú Marianna/Somogy vármegyei Hírlap

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) a 8. mentőmellény-állványát felállította Siófokon a kedden. A mentőmellényt formázó állványon 12 darab gyerekméretű mentőmellény található, amelyet a gyerekek ingyenesen használhatnak, amíg a strandon tartózkodnak. 

Nyolc helyszínen elérhető szolgáltatás

Az új állvánnyal együtt immár nyolc helyszínen várja a gyermekeket a közösségi mentőmellény szolgáltatás. Az első mentőmellény-állványokat két évvel ezelőtt adták át, amely megnyugtató a szülők számára, hogy egy ilyen biztonságot nyújtó eszközt találnak a strandokon.

Egy ilyen nagy forgalmú strandon biztosan használják majd a családok a mellényeket. Ezen kívül azért is örülünk annak, hogy a Siófoki Nagystrand befogadja az állványt, mert állványaink többsége egyelőre az északi parton található.

– mondta az átadón Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

Az állványokon különböző méretű – 10-től a 40 kilogrammig – gyermekeknek való mentőmellény található, amelyeket bárki leakaszthat és ráadhat a gyermekére, amíg a strandon tartózkodik. Utána csak vissza kell tenni az állványra. 

Az állványt könnyen megtalálják a szülők és a gyerekek is, mert egy óriási, narancssárga mentőmellényt formál.

 A figyelemfelkeltő kialakítás felkiáltójelként is szolgál, így jelezve, hogy a lehető legnagyobb biztonságot nyújtó eszközt adjuk a gyerekekre a strandokon.

A helyi közösség támogatása

– Az FGSZ Zrt. számára mindig is fontos volt a helyi közösség támogatása, sok kollégánk is itt tölti szabadidejét a strandon családjával, ezért is nagy öröm számunkra, hogy ismét egy jó ügy mellé állhatunk. A biztonság egyik legfontosabb – 

ha nem a legfontosabb 

– irányelvünk munkánk során, így a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának kezdeményezését, mely a gyermekek biztonságát szolgálja, teljes vállszélességgel támogatjuk – mondta Csanálosi Tamás, az FGSZ Földgázszállító Zrt. HR és Társasági Szolgáltatások igazgatója.

A Siófoki Nagystrand a legforgalmasabb strand a Balaton déli partján, a tavalyi évben mintegy 150 ezer vendég látogatott ide, köztük több ezer család. A strand nemcsak a fürdőzők, hanem a vízisportot kedvelők számára is vonzó, ezért is különös figyelmet fordítanak a strand üzemeltetői a biztonságos strandolásra. 

Nagy örömmel üdvözöltük a VMSZ megkeresését a mentőmellények elhelyezésére, hiszen ezzel is elősegítjük a strandoló gyerekek biztonságos fürdőzését, terveink szerint több éven át.

– tette hozzá Kósz Ágota, a Balaton-parti Kft. ügyvezetője.

Elérhetőség több helyszínen

A Siófoki Nagystrandon kívül Balatonalmádiban a Wesselényi Strandon, Balatonkenesén a Bezerédj Strandon, Alsóörsön a Községi Strandon, Balatonlellén a Napfény Strandon és a BAHART kikötőjében, Keszthelyen a Városi Strandon, valamint Gyenesdiáson a Diási Játékstrandon érhetőek el a biztonságos fürdőzést támogató mentőmellényállványok.

A VMSZ nagyon örülne, ha még több helyen állíthatnák fel állványainkat, amelyhez várják újabb szponzorok jelentkezését, akik szívesen finanszíroznák azok elkészítését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában