Könyvespolc

2024.07.17. 13:55

Zongorában az olvasnivaló

Könyvekkel teli, zongora alakú könyvespolc várja a kaposvári vasútállomásra érkező utasokat. Kedden délelőtt a legkisebbek megpróbálták megszólaltatni a billentyűket, de rá kellett jönniük, hogy zenére nem, legfeljebb egy jó könyvre számíthatnak.

Góz Lilla

A rosszmájúbb utasok szerint Tolsztoj Háború és békéjét is érdemes lesz elkezdeni, ha sokat késik vonat, ezzel együtt örömmel és érdeklődéssel fogadták az új kezdeményezést. Kedden délelőtt sokan már az olvasmányok között válogattak. Koncz Kevin egy horoszkópokról szóló könyvet lapozott. 

– Szigetvárról jöttünk és Somodorba utazunk a dédmamához. Most fedeztük fel ezt a nagyon ötletes – könyvekkel teli – polcot – mondta el a kisfiú édesanyja, Lakatos Laura. Hozzátette: késés vagy várakozás esetén legalább el tudják foglalni magukat az utasok. 
Kisbári Zsolt nem csak válogatott a könyvek között, hanem hozott is. – Elsősorban a történelmi könyvek, világháborús emlékiratok érdekelnek és volt egy regényem, amiből három példány volt. Egyet elhoztam ide – mondta el a kaposvári férfi, aki egy barátjához utazott éppen, hogy segítsen neki a házfelújításban. Hozzátette: Németországban az utcán vannak kis bódék, ahová bárki berakhatja könyveit és vihet másikat helyette. 

 


– Nágocsra utazunk a hat- és nyolcéves gyermekemmel. Elvarázsolják őket a vonatok és imádnak olvasni, nagyon jól érzik magukat itt – mondta Horváth Rózsa. 
Az állomásfőnöktől megtudtuk, hogy a különleges polc a pécsi állomásról került ide és a kaposvári könyvtárnak, valamint az utasoknak köszönhetően telt meg izgalmas olvasmányokkal. 
Rázsits Veronika, a Takáts Gyula könyvtár igazgatója elmondta: a bibliotékát nagyon sokan felkeresik régi, megunt, vagy hagyatékból származó könyvekkel. – Sajnos a raktárkapacitásunk véges, a fontosabb művekből nekünk is több példányunk van. A fölöslegből vittek le a diákmunkásaink a kaposvári állomásra is – mondta. 
Az állomáson családbarát várótermet alakítottak ki, hatalmas terepasztallal. A gyerekek színezhetnek, rajzolhatnak, plüss figurákkal játszhatnak és gyerekkönyveket lapozgathatnak. 
Fotók: Lang Róbert


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában