Kaposvár

2024.08.27. 14:31

Éhségsztrájkkal küzd az igazáért

Éhségsztrájkkal és hangosbemondós demonstrációval küzd az igazáért egy kisnyugdíjas, mert nem tud belenyugodni abba, hogy egy tíz éven át húzódó per kedvezőtlenül zárult a számára. Tönkrement az élete egy siófoki ingatlan megvásárlása miatt.

Kovács Gábor László

Fotó: Muzslay Péter

Hétfőn Szekszárdon, kedden Kaposváron tüntetett Sára Dániel. Reggel 8 órától 19 óráig a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség mellett, a Laktanya utcában ütött tanyát, táblával, és rengeteg irattal. Még 2014-ben kezdődött a pere, miután egy siófoki ingatlant vettek. Abban állapodtak meg, hogy az ingatlanközvetítő a szerződés aláírását követően kölcsönt biztosít a házaspárnak. A szerződést aláírták, ám a várt pénzt soha nem kapták meg, így el akartak állni az üzlettől. Az ingatlankereskedő viszont ezt nem engedte, bíróságra vitte az ügyet, ami a kölesdi férfi számára kedvezőtlenül zárult.  

éhségsztrájk
Éhségsztrájkkal és hangosbemondós demonstrációval küzd az igazárt egy kisnyugdíjas
Fotó: Muzslay Péter

– Vége az ügynek, miután a Szekszárdi Törvényszék visszadobta a helyi járásbíróságnak harmadjára – mondta az ősz tüntető. – Kézzel írt fellebbezést a 70 éves siófoki ügyvédünk, ezt elutasították, mert elektronikusan kellett volna beadnia. 

Sára Dániel állítja: iratellenes volt az ítélet, és fontos iratok eltűntek a bíróságról. A férfi nem tagadja, hogy megvádolta a szekszárdi bírónőt, de szerinte a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség úgy hozott elutasító rendelkezést arról, hogy megalapozatlan a feljelentése, hogy el sem olvasta az ügy iratait. Ezt arra alapozta, hogy fél zsáknyi irat biztos keletkezett az ügyben, és éppen ebben az időszakban betekintést kért az iratokba, és azok ott voltak Szekszárdon. 

Éhségsztrájkkal küzd

– Az igazamat akarom kiharcolni az igazságszolgáltatástól – mondta az elszánt nyugdíjas. – Három százalék bánatpénzt levontak a nyugdíjunkból, az életüket és egészségüket tönkretették, miután 44 éven át dolgoztunk. Nem tudunk aludni a történtek miatt, a feleségem látássérült és mozgássérült. Tíz évet elvették az életünkből, és több millió forintot levontak a nyugdíjunkból...
Megkerestük a Központi Nyomozó Főügyészség kommunikációs szolgálatát, de válaszukban azt írták, hogy nem kívánnak reagálni a kölesdi férfi által elmondottakra.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában