Jegyzet

2024.08.28. 08:23

Gólyahír

Az elmúlt napokban térdelőrajtra ereszkedett az új tanév. Ez a legtöbbeknek csendes felkészülést jelent csupán, miközben kitörlik szemük sarkából a múló nyár serkentette könnycseppet. Az egyetemistáknak azonban ez a gólyatáborok időszaka, amire így vagy úgy, de sokáig emlékezhetnek.

Barkóczy László

Fotó: Muzslay Péter

Kívülállók nem sokat tudtak eddig ezekről a legtöbbször zárt eseményekről, hacsak annyit nem, hogy ott aztán igazolódik az „ereszd el a hajam” mondás. Most mégis egyre több olyan hír kerül napvilágra, miszerint ifjaink válogatott gonoszságokat fejlesztettek ki az újoncok „megrendszabályozására”. 

Célszerű a normálishoz közelebb terelni a gólyatábori eseményeket

Aki volt gólyatáborokban, az persze emlékezhet rá, hogy azok sose igazán a lelkünk ápolásáról, a beilleszkedésünk normális mederbe tereléséről szóltak. Csak azóta rengeteget változott a világ, és vele a felfogás, valamint az információk terjedési sebessége is felülmúl minden korábbit. 
Ezzel persze nem mentegetni akarom az ott történteket, hisz arra nincs is nagyon mentség. De azt tudom, hogy célszerű megfékezni, vagy legalábbis a normálishoz közelebb tartani az ott zajló eseményeket. Jó pár évvel ezelőtt a kaposvári egyetemen is voltak olyan – a jelenleginél jóval kisebb – kihágások, melyek méltán keltették fel az akkori egyetem vezetőségének, és a városnak a figyelmét is. Azonnal leültek tárgyalni a hallgatói képviseletekkel, terveket dolgoztak ki és követeltek meg az itt élők nyugalma, és a hallgatók biztonsága érdekében. Ha nem is azonnal, de törekvéseiket máig tartó siker koronázta. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában