Fotókkal, videóval

2024.08.27. 14:16

Megalázó feladatok helyett élménydús kikapcsolódást ígér a gólyatábor

Megalázó feladatok helyett egy DJ biztatására ritmikus táncmozgásokat végeztek az első éves hallgatók a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán. Nyoma sem volt botrányos jeleneteknek, ezt a rektor személyesen ellenőrizte a gólyatábor megnyitóján.

Kovács Gábor László

Fotó: Muzslay Péter

– Nagyon kedves itt mindenki, és tiszteletben tartják a komfortzónánkat – mondta a szigetszentmiklósi Terjék Zsófia. – Jók a gólyatábori programok, megyünk majd strandra, és zselici csillagtúrára, ezeket érdeklődéssel várom. Azt tervezem, hogy tanulás közben is dolgozni fogok, és a végén olyan papír lesz a kezemben, amivel jól tudok majd elhelyezkedni. 

gólyatábor, mate
Elkezdődött a MATE gólyatábora Kaposváron Fotó: Muzslay Péter

 A fiúknak sem volt kellemetlen a gólyatábor 

– Volt bennem izgalom, hogy új környezetbe kerülök, új embereket ismerek meg – vallotta be a kerekegyházi Toók Máté, aki gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki szakon tanul majd. – Nyitottan álltam a gólyatáborhoz, és ennek köszönhetően sikerült megfelelő közösséget találnom. Semmi negatívat nem tapasztaltam. 
A színpadról Kiss Martin, a MATE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának elnöke biztosított mindenkit, hogy mindent megtesznek azért, hogy pozitív élményekkel térjenek haza az elsősök, és arra biztatta a jelenlévőket, hogy akinek panasza van vagy segítséget kér, forduljon hozzájuk bizalommal.

Magyarország legjobb helyét választották a hallgatók, mert a MATE öt campussal rendelkezik, és ez egyedülálló az országban, hangzott el a köszöntőkben. A 3200 idén felvett fiatalból 800 jöhetett el a kaposvári gólyatáborba.   

– A mi értelmezésünkben a golyótábor egy több évig tartó kalandos utazás kezdőállomása – jelentette ki Gyuricza Csaba, a MATE rektora a hallgatókhoz fordulva. – A cél az, hogy jól érezzétek magatokat, kapcsolatok szülessenek, és közösség épüljön. A normalitás keretein belül semmilyen tiltást nem vezetünk be, így az óvszer sem lesz tiltólistán. De egy gólyatábornak szigorú szabályok szerint kell működniük, ezt kérlek fogadjátok el...    

A rektor hozzátette: az nem lehet, hogy egy gólyatábor megszégyenítse és megalázza a résztvevőket, és személyesen garantálja, hogy mindenki kizárólag pozitív élményekkel gazdagodik a pár nap alatt. 

Mindent szabad, ami nem tilos 

Mindent szabad, ami nem tilos, hangzott el a gólyatábor mottója a színpadról. Ezután Szita Károly, Kaposvár polgármestere is köszöntötte a gólyákat, és gratulált a bejutáshoz. Arra kérte a fiatalokat, hogy ne zárkózzanak be a campusba, hanem használják és óvják a várost, és ehhez kellemes időtöltést kívánt. Kaposvár belvárosában is minél több tornacipős ifjút akar látni, mert ez lendületet ad az itt élőknek is.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában