Segítség

2024.08.30. 19:55

Iskolafelszerelést adományoztak a kaposvári nyugdíjasok

Minden évben kiválasztanak egy rászoruló családot, és egy árva vagy félárva kisgyermek beiskolázását magukra vállalják – a nemes gesztust a kaposvári nyugdíjas szervezetek polgári összefogása gyakorolja mostantól. Első alkalommal adták át az adományukat a Tenisz Panzióban.

Kovács Gábor László

A 9 éves Sántha Sarolta szeptemberben kezdi meg a negyedik osztályt a kaposvári Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolában. Érdekli a ritmikus sportgimnasztika és kedvenc tantárgya a testnevelés. Nagyon örült az ajándékcsomagnak, mert a radírtól a tornacipőig sok szükséges holmival gyarapodott. Két kistestvére van.   

– Valódi segítség volt, mert iskolakezdéskor rengeteg a kiadás 3 gyerek mellett–mondta édesanyja, Sántha Tiborné. –  Sokat jelent a támogatás annak a szülőnek, aki egy keresetből neveli a gyerekeit... 

A kaposvári Polgári Nyugdíjas Klub Egyesület alelnöke, Simon Edit fejéből pattant ki az ötlet, hogy ezentúl minden évben iskolakezdés előtt szálljanak be egy árva vagy félárva diák iskoláztatási költségeibe. Egyszerűen jó adni, magyarázta az indokát, és ezzel a karitatív magatartással a nyugdíjas társai követendő példát akarnak nyújtani másoknak. A tagság első szóra megmozdult, és sokan adományoztak. Végül több mint 100 ezer forint a lett a csomag értéke, ebből jelképesen egy tolltartót és egy emléklapot nyújtottak át a kislánynak és édesanyjának. A szentjakabi és Pécsi utcai nyugdíjas klub Szabó Jánosné, valamint a toponári nyugdíjas klub Zanotta Ilona vezetésével azonnal a kezdeményezés mellé állt, ezért azt tervezik, hogy hálából jövőre az ő körzetükben osztanak majd támogatást. A cseri városrész megválasztott önkormányzati képviselője, Herczeg Attila is csatlakozott a polgári összefogáshoz. 

 

A növényeken is segítenek  


A kaposvári Polgári Nyugdíjas Klub Egyesület tagsága jelenleg 45, és a tagok a jótékonykodáson kívül más programokat is szerveznek. Mostanában hatalmas a szárazság, és a hőségtől nemcsak az emberek, hanem a növények is szenvednek, ébredtek rá a nyugdíjasok. Önkéntes munkával a cseri városrészben kitakarították a játszóteret egy délután, és az újonnan elültetett fák locsolózsákját feltöltötték vízzel. Örökbe fogadtak egy-egy fát, és minden este kijárnak a parkba öntözni, amíg tart az aszály.  



  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában