Nyári élmények

2 órája

A pakisztániak is odataláltak a strandra

Nőtt a turisták száma a siófoki Nagystrandon, ahol egyre többen vásároltak jegyet online a szezonban. Az üzemeltető Balaton-Parti Kft. több újítást is bevezetett.

Koszorus Rita

Fotó: NemA

 Zömében lengyelek, csehek, szlovákok és magyarok váltottak jegyet Siófokon. – Meglepő módon ázsiaiak és pakisztániak is megjelentek a siófoki Nagystrandon – mondta Kósz Ágota, a Balaton-Parti Kft. ügyvezetője szezon végi összegzésében lapunknak. A fürdőhely látogatóinak száma július végéig a tavalyi 82 ezerről 106 ezerre nőtt, a bevétel 117 millióról 164 millióra emelkedett. A sóstói strandon 35 ezer látogató fordult meg július végéig, s a bevétel 34 millió forintra duzzadt. 

– Habár jól megközelíthetőek vagyunk, de a parkolási lehetőségek gátolják az idejutást. Ezért azon gondolkodunk, hogy jövőre strandbuszt indítsunk, akár a belvárosból. Több szempontból is rendhagyó volt a nyári szezon a siófoki Nagystrandon. Először adott ki a létesítményt üzemeltető nyári strandmagazint. – Siófoki történeteket, rejtvényt, kvízjátékot találhattak a vendégek, valamint fotó- és rajzpályázatot hirdettünk – mondta Kósz Ágota, a Balaton-Parti Kft. ügyvezetője. 


A nyár másik újdonsága a LED-fal volt, amely szintén a Nagystrandon kapott helyet az olimpia idejére


Idén tovább nőtt az online eladott belépők aránya, amellyel a vendégeknek nem kell várakozniuk a kasszánál. – Már tavaly elindult az online jegyértékesítés, de idén már sokkal többen vettek jegyet a www.jegyvasarlas.hu oldalon keresztül – összegezte tapasztalatait az ügyvezető. Több városi és saját rendezvénynek adott otthont a Nagystrand; itt tartották a vármegyei rendőrnapot, a pünkösdi szezonnyitót, 
A tavaly meghirdetett négy évszak a Nagystrandon programot idén is folytatnák, ezért rendezik meg a szeptemberi szezonzárót. – Tavaly télen jégpályát üzemeltettünk. Ezt a lehetőségek függvényében idén is tervezzük – tette hozzá Kósz Ágota. 
Fotó: Németh A.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában