Állatvédelem

2 órája

Állatsimogatás helyett, kidolgozott programokat visznek az iskolákba

A korábban Kaposváron a felelős állattartásról kidolgozott mesterprogramot már országszerte használják. Most az állatvédelmi témahéttel kapcsolatban országos pedagógus roadshow-t szerveztek a Gárdonyi Géza Tagiskolában pénteken.

Marosi Gábor

Az eseménynek azért is a kaposvári intézmény adott helyet, mert Bódog-Csek Judit, az iskola igazgatója dolgozott ki évekkel ezelőtt a felelős állattartásról egy mesterprogramot, ötletét pedig országszerte használják már.

– Azt tapasztaltam az iskolában, hogy a gyerekek nem igazán korrektül beszéltek a saját állatukról, ezen szerettem volna változtatni – hangsúlyozta Bódog-Csek Judit. – Vállaltam, hogy 2020-tól öt éven keresztül szervezek programokat, állatos rendezvényeket, gyerekfoglalkozásokat, gyűjtést az állatmenhelynek és szakembereket is hívok az iskolába. A munkám közben „belefutottam” egy állatbarát pályázati felhívásba, melyen iskolák vehettek részt. Ezáltal megismerkedtem Koska Hedvig állatorvossal, az állatbarát pályázat létrehozójával, akinek megtetszett a mesterprogramom és közös munkát ajánlott. Azóta folyamatosan segítem az országos rendezvényt – mondta a Gárdonyi-iskola igazgatója.

Állatvédelmi roadshow-t országosan 17 állomáson

Az állatvédelmi roadshow-t országosan 17 állomáson és online-formában szervezik meg idén. Koska Hedvig, az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság szakmai vezetője elmondta, céljuk, hogy megmutassák az állatvédelem pedagógia fontosságát, és felhívják a figyelmet arra, hogy a „kutya és macska simogatásánál” többről szól a program. Koska Hedvig hozzátette, 2022-ben kezdték el az állatvédelmi témahét programot, akkor 130 ezer gyereket regisztráltak a pedagógusok, idén már több mint 277 ezret. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában