Horgászat - fotókkal

1 órája

Behúzták a Balatonba az első szerelékeket a magyar csapatok

Elkezdődött a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) pénteken délután.

Marosi Gábor

Fotó: Németh Levente

Egy héten keresztül 150 csapat 750 horgásza küzd azért, hogy kifogja a tó legnagyobb pontyait. Az október 5-ig tartó, 186 órás megmérettetés a világ leghosszabb időtartamú pontyfogó versenye. Fülöp Zoltán az NBBH versenyigazgatója érdeklődésünkre elmondta, a 12. alkalommal megszervezett behúzós versenyen csak magyar csapatok és magyar horgászok vehetnek részt, akik a Balatonba 800 méter távolságig vihetik be a szereléket.

– A mérlegelésbe azok a halak számítanak bele, melyek 12 kilogrammnál nehezebbek – mondta Fülöp Zoltán. – Az a csapat győz, aki kifogja az öt legnagyobb halat a tóból. Díjazzuk a 25 kilogramm feletti példányokat és azt is, aki megakasztja a legnehezebb halat. A jelenlegi versenyrekord 33,650 kilogramm. Szektoronként is hirdetünk majd győztest, második és harmadik helyezettet, összetettben pedig a legjobb négyet ismerjük el – tette hozzá a versenyigazgató. A 186 órás küzdelem a Balaton minden medencéjét érinti, több horgász a kezdetek óta részt vesz már a versenyen.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában