Új járműre pályáztak

2024.09.09. 12:48

Falubusszal búcsúzik a bőszénfai polgármester

Lecserélhetik a 18 éves falubuszt Bőszénfán.

Marosi Gábor

Az önkormányzat a napokban kapta meg a Magyar Államkincstártól a támogatói okiratot arról, hogy a Magyar Falu program keretében egy forint híján, 18 millió forint támogatáshoz jutott hozzá. Nyitrai István, a település polgármestere elmondta, ezzel egy négyéves procedúra zárult le. Az elmúlt években többször is pályáztak falubuszra, de mindig elutasították a kérelmüket.

– Az ötödik sikertelen pályázat után levelet írtam Gyopáros Alpár kormánybiztosnak, hogy nagy szükségünk lenne az új falubuszra, mert a jelenlegi már csaknem 400 ezer kilométert futott és a karbantartása is sokba kerül – mondta Nyitrai István. – A kormánybiztos válaszában azt közölte, ha lesz még forrás, akkor megvizsgálják a kérelmünket. Szerencsére maradt pénz a programban, ezért elnyerhettük a támogatást – tette hozzá a polgármester.

A tervek szerint egy 17 személyes Ford kisbuszt vásárol majd az önkormányzat. Az új szériás járművet csak novemberben kezdik el gyártani, ezért a falubusz legkorábban jövő év májusától szolgálhatja a településen élőket. – Nagy elégtétel számomra az, hogy új busszal gazdagodik a település, mert az aktív pályafutásomat október elsején befejezem az önkormányzatnál – emelte ki Nyitrai István.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában