Tündérkeresztanyu

2024.09.06. 07:00

Kedvesség nagykövetévé választották a kaposvári édesanyát

A Kedves Magyarország Nagykövetének választották a kaposvári édesanyát. Kálmánné Kovács Kata nyolc évvel ezelőtt kezdte a szeretetvarrást. Eleinte példát szeretett volna mutatni, ma már csak a gyereknek és felnőtteknek szeretne örömet szerezni.

Góz Lilla

Kálmánné Kovács Kata

Fotó: MW

Zakatol a varrógép Kálmánné Kovács Kata otthonában. – Kint dolgoznak az iparosok, bent pedig készülnek az uzsonnás táskák, most tartok ötven darabnál – mesélte a kaposvári édesanya, akit a napokban a Kedves Magyarország közösség somogyi nagykövetének választottak. – Ez egy hatezer fős civil szervezet és azzal a céllal alakult, legyenek az emberek egymással és önmagukkal is kedvesebbek, mosolygósabbak és nyitottabbak, szeretnénk javítani a társadalmi kapcsolatok és az emberek mentálhigiénés állapotán és erősíteni a kedvességet, empátiát és szolidaritást – mondta el Kálmánné Kovács Kata

Kálmánné Kovács Kata
Kálmánné Kovács Kata a kedvesség nagykövete lett
Fotó: MW

Kálmánné Kovács Kata örömmel vállalta a felkérést

A Kedves Magyarország közösség tagjai például kórházakba vittek játékokat, köztereken virágokkal ajándékozták meg a járókelőket, több akció keretében próbálták közelebb hozni az embereket egymáshoz, inspirálni őket a kedvesség gyakorlására a szürke hétköznapokban. 

– Boldogan vállaltam a felkérést.  Ugyanúgy tevékenykedem, mint eddig, vásároltam ceruzákat, füzeteket, játékokat, például dinókat a fiúknak és varrom az uzsonnás táskákat, mindezeket szeretném a hétvégén elajándékozni – mesélte a nagykövet. 

Megjegyezte: korábban tartott attól, hogy a kaposváriak megunják akcióit, de nagy örömére nem így lett. Kérte a közösségi oldalon, hogy segítsenek a helyszínek kiválasztásában, ahol ismét ajándékokat helyezhet el. Jelenleg a Jókai liget vezet, ide is biztosan kerül több ajándéka. 
– Mélyen hiszek abban, hogy egy elhagyott textilszív, vagy játék, valódi kedvességet és gyógyírt ad megtalálójának – jegyezte meg az édesanya. 

 

Korábban varrt illatzsákokat, amibe citromfüvet vagy levendulát töltött, de zsebcicákat, kutyusokat is alkotott. Kertjében virágzó rózsáiból, levenduláiból csokrokat állított össze és a Rippl-Rónai Múzeum kertjében a padokon hagyta. Őszre is sok kis meglepetéssel készül a kaposváriaknak. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában