Sikerre ítélve

2024.09.11. 10:00

Megáldották az iskolások táskáját Marcaliban

Tanévnyitó szentmisén áldották meg az iskolatáskákat Marcaliban.

Kiss Kálmán

 A város három alapfokú iskolájában több mint 400 diák tanul az idei tanévben katolikus hittant. Ebből az alkalomból ünnepi tanévkezdő szentmise keretében Tomanek Ferenc Áron plébános kérte a Szentlélek közbenjárását a hitoktatókkal, a szülőkkel, a nagyszülőkkel, valamint a hívekkel együtt az új oktatási évre a Gyümölcsoltó Boldogasszony-plébániatemplomban. 
A lelkipásztor megáldotta a jelenlévő gyermekeket, és iskolatáskáikat is, hogy eredményes legyen a most megkezdett tanév mindenki számára. 
A marcali iskolákban Bojtorné Király Márta, Cservenyi-Jakabovits Eszter, Cservenyi-Jakabovits Zoltán, Gyulainé Domján Zsuzsanna, Pozsonyiné Kiss Mária, Suszter Miklós hitoktatók, valamint Tomanek Ferenc plébános tanítják a helyi és környékbeli diákokat hittanra. A szentmise végén a hitoktatók átvehették a plébánostól Varga László kaposvári püspöktől kapott megbízólevelüket a munkájukhoz. Az ünnepségen Balogh Bálint kántor és a Marcali Fény Gyermekei Katolikus Zenekar működött közre. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában